Çiğli Belediyesi Öğretmenler Günü'nü çifte açılışla kutladı

    İZMİR'in Çiğli Belediyesi, yenileme çalışmalarını tamamladığı parklara Milli Eğitim eski Bakanı Mustafa Necati Bey ve ressam ve yazar Fikret Otyam'ın isimlerini verdi. Öğretmenler Günü'nde düzenlenen İsim Verme Töreni'nde konuşan Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, "Atamızın açtığı çağdaş ve bilimsel eğitim yolundan asla dönmeyeceğiz" dedi.

    Çiğli Belediyesi Öğretmenler Günü'nü çifte açılışla kutladı
    24 Kasım 2022 - 15:40 - Güncelleme: 24 Kasım 2022 - 15:40

    Çiğli Belediyesi, yenileme çalışmalarını tamamladığı iki yeni parkı 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde düzenlediği İsim Verme Töreni ile hizmete açtı. Törene Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Genel Başkanı Prof. Dr. Ethem Duygulu, Mustafa Necati Bey'in yeğeni gazeteci yazar İsmail Uğural, öğretmenler, meclis üyeleri, muhtarlar, dernekler, sivil toplum kuruluşları, siyasi parti temsilcileri, Çiğli Kent Konseyi üyeleri ve vatandaşlar katılım gösterdi. Ataşehir Mahallesi'nde yer alan parklara Cumhuriyet dönemi Milli Eğitim eski Bakanı Mustafa Necati Bey ve ressam ve yazar Fikret Otyam'ın isimleri verildi.

    'DEĞERLERİMİZİ YAŞATACAĞIZ'

    İsim verme töreninde konuşan Gümrükçü, "Öğretmenler toplumların öncüleridir. 24 Kasım'ı Çiğli'de açılışlarla taçlandırmak istedik. Seksenin üzerinde yeni ve yenilediğimiz park var. Vatandaşlarımızın sıklıkla kullanacağı bu yaşam alanlarını dünden bugüne milletimize hizmet etmiş değerli isimlerle yaşatacağız. Ataşehir Mahallemizde yapımını tamamladığımız bu iki parka İzmir'in yetiştirdiği önemli devlet adamlarından Kuva-i Milliyeci ve aydınlanmacı Mustafa Necati ile kitapları, resimleri ve makaleleriyle edebiyatımıza önemli katkılar vermiş Fikret Otyam'ın ismini verdik. Mustafa Kemal'in gençleri ve yoldaşları olarak çağdaş ve bilimsel eğitim yolundan yürümeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı. Gümrükçü, Mustafa Necati Bey Parkı'nın yapımına başlandığı günden bu yana parkın bakım işleriyle gönüllü olarak ilgilenen mahalle sakini Kemal Biçer'e katılımcılar huzurunda teşekkür etti.

    'MUSTAFA NECATİ ÇAĞDAŞ EĞİTİMİN ÖNCÜLERİNDEN'

    Açılışa katılan Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Genel Başkanı Prof. Dr. Ethem Duygulu, "Tüm çocukların eğitime ulaşması için mücadele eden bir derneğiz. Bu doğrultuda ülkemizin birçok noktasında faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Açılışını yaptığımız parka ismi verilen Mustafa Necati, çağdaş ve bilimsel eğitim sistemimizin kurucularındandır. Batı dünyasındaki modern eğitim tekniklerinin ülkemize uyarlanması hususunda sayısız yönetmelik ve kanun hazırlamıştır. Atatürk'le bu uğurda mücadele arkadaşlığı yapmıştır" dedi.  

    'İZMİR'İN YETİŞTİRDİĞİ ÖNEMLİ BİR DEVLET ADAMI'

    Açılışta Mustafa Necati Bey'in ailesi adına yer alan gazeteci yazar İsmail Uğural ise "Mustafa Necati İzmir'in yetiştirdiği ilk büyük devlet adamıdır. Devletin çeşitli kademelerinde milletimizin gelişimi için mücadele etmiştir. Mustafa Necati'nin başarılı hizmetlerini gören Atatürk, 'Göreceksiniz Mustafa Necati çok daha başarılı hizmetlere imza atacaktır' ifadeleriyle ona olan güvenini belirtmiştir. İsminin Çiğli'de yaşatılacak olması biz ailesi açısından çok kıymetli bir davranış. Başkanımız Sayın Utku Gümrükçü'ye gösterdiği kadirşinaslık için müteşekkiriz" ifadelerini kullandı.(DHA)


    YORUMLAR

    • 0 Yorum