CHP Urla adayı Balkan 29 Nisan'da hakim karşısında

    CHP Urla Adayı Selçuk Balkan'ın "şantiye şefi" olduğu inşaatta Hayati Punar isimli işçi hayatını kaybetmiş ve Balkan yargılandığı davanın 2019'da kapandığını belirtmişti. Bir haber kanalı Ağır Ceza Mahkemesi'nde hâlâ devam eden yargılamada Selçuk Balkan'ın da sanık olduğu bilgisine ulaştı.

    CHP Urla adayı Balkan 29 Nisan'da hakim karşısında
    21 Mart 2024 - 14:18

    Yenigün Gazetesi'nden Nurcan ETİK'İN  Haberine göre Urla'da 2019 yılında yapılan yerel seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi'nden Belediye Başkanı olan Burak Oğuz FETÖ üyeliği suçlamasıyla tutuklanmış ve ardından ilçeye kayyım atanmıştı. Urlalılar 2024 yerel seçimleri için aday belirleme sürecinde herhangi bir sebepten kayyım atanma tedirginliğini yaşadıklarını sıkça dile getirmişti. Önümüzdeki yerel seçimler için aday gösterilen Selçuk Balkan'ın yargılandığı iş cinayeti davası hem CHP Urla örgütünü hem de Urlalıları tedirgin etmişti. Selçuk Balkan ise bu tedirginliği gidermek için davadan beraat ettiğini ve 2019'da yargılamanın kendisi için bittiğini söylemişti. Ancak Yenigün Gazetesi, İzmir 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde 29 Nisan 2024'te yapılacak olan duruşmada Selçuk Balkan'ın da sanık olduğu bilgisine ulaştı. Balkan'ın avukatı Şehrazat Mercan ise, "Selçuk Balkan'ın taksirle bir kişinin ölümü ile birlikte bir kişinin yaralanmasına sebep olma suçundan yargılaması devam ediyor ancak bu aday olmasına engel değil" açıklamalarında bulundu.

     

     

    Selçuk Balkan "dava bitti" demişti

    Cumhuriyet Halk Partisi Urla Belediye Başkan Adayı Selçuk Balkan, Urla'da 8 Şubat'ta basın kahvaltısı düzenlemiş ve gazetecilerin sorularını yanıtlamıştı.

    Gazetecilerin son zamanlarda "Mahkemesi var, ceza alacak" gibi söylentilerin çıkarıldığı ve bunun doğru olup olmadığı sorusuna Balkan, "İyi ki bu soruyu sordunuz, mesleğim gereği, şantiyelerde çok görev yapıyorum. Çalıştığım şantiyede seneler önce bir beton kamyonu bir işçinin hayatını kaybetmesine neden olan bir kaza yaptı. Tabii ki kamyonu ben kullanmıyordum ancak şantiyenin şefiydim. Yüzde 10 oranında şantiye şefi de kusurlu bulundu. Para cezası aldım. Ancak yüksek kusur oranı kazanın tarafı olmadığım için bende değildi. Dolaylı kusurlu olarak böyle bir süreç geçirdim. Ancak bunu değiştirip, başka türlü anlatanlar var. İşin aslı budur ve bunun araştırılmasından çok mutluyum. Demek ki kayyım dönemi, toplumda başkan adayının daha iyi araştırılması gerektiği konusunda bir zorunluluk gösteriyor. Bu iyi bir şey" diyerek yanıt vermişti.

     

    Yargılama devam ediyormuş!
     

    İzmir 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nin 2022/424 esas sayılı dosyasına erişen Yenigün Gazetesi, davanın devam ettiğini ve 2019 yılında sonuçlandığını belirten Selçuk Balkan'ın da hâlâ sanık olarak yargılandığı bilgisine ulaştı. 29 Nisan 2024 tarihinde saat 10.20'de görülecek olan duruşmanın sanıkları arasında, "Taksirle bir kişinin ölümü ile birlikte bir kişinin yaralanmasına sebep olma" suçundan yargılanan CHP Urla Belediye Başkan Adayı Selçuk Balkan da bulunuyor. Dava dosyanın içeriğinde yer alan 9 Şubat 2023 tarihli bilirkişi raporuna göre, olayın gerçekleştiği zaman diliminde Geta İnşaat şantiye şefi olan Selçuk Balkan asli kusurlu bulundu.

     

    "Kayyım hazırlığı var"

    CHP İzmir'de, parti içi kaynaklardan edindiğimiz bilgilere göre, AK Partili isimlerin, Selçuk Balkan'ın başkan olarak seçimi kazanması durumunda, kayyım ataması yapılması için hazırlık sürecinde olduğu iddia ediliyor.

    YORUMLAR

    • 0 Yorum