CHP seçim bürosunda olay

    CHP Buca İlçe Örgütünün Çamlıkule Mahallesinde seçim bürosu olarak kullandığı kahvehanede olay çıktı.

    CHP seçim bürosunda olay
    09 Mayıs 2023 - 10:31
    İddialara göre olay akşam saatlerinde Buca Çamlıkule CHP seçim bürosu olarak kullanılan kahvehane önünde meydana geldi. Kahvehanenin önünden Savcı Sayan'a ait olduğu belirtilen otobüsle geçen gruba, iddiaya göre kahvehane içindekiler laf attı. İki grup arasında sözlü gerginlik başladı. Büyüyen tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında seçim bürosuna sandalyeler fırlatıldı. Bu sırada iddiaya göre henüz kimliği tespit edilemeyen iki kişi silahla ateş açtı. Görgü tanıklarının bazıları havaya ateş edildiğini ifade ederken bazıları da seçim bürosuna doğru ateş eğildiğini öne sürdü.

    CHP'DEN AÇIKLAMA: İKİ BAŞKAN BULUŞACAK
    İzmir'in Buca ilçesinde yaşanan gerginliğin ardından Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir cephesinden önemli bir açıklama geldi. 
    CHP İl Başkanı Şenol Aslanoğlu sosyal medyadan yaptığı açıklamada yaşanan şiddeti kınarken, sağduyu mesajları verdi ve AK Parti İl Başkanı Bilal Saygılı ile yaptığı görüşmede karşılıklı üzüntülerini dile getirerek bir araya gelme kararı aldıklarını açıkladı. 

    Aslanoğlu açıklamasında Saygılı ile bugün saat 11.00'de bir araya geleceklerini duyurdu. 

    İŞTE O AÇIKLAMA: 
    Akşam saatlerinde Buca Çamlıkule mahallesinde yaşanan çirkin saldırı ve şiddet  olayları son derece üzücüdür. Yaşanan şiddeti kınıyoruz. İzmirde şiddete izin vermeyeceğiz. İzmir hoşgörünün ve barışın kentidir.

    Bir seçim rekabeti asla böylesi çirkin alanlara çekilemez. Hiçbir tartışmanın şiddete evrilmesine de izin vermeyeceğiz. Bu toplumun gerginliklere değil, kucaklaşmaya ihtiyacı var.

    Sayın AK Parti İzmir il başkanı Bilal Saygılı ile telefonla görüştük. Yaşanan olaylar karşısında üzüntümüzü karşılıklı olarak paylaştık. 

    Bu türden olaylar yaşanmaması, İzmir’in bu tür şiddet olaylarıyla anılmaması, seçimin huzur içinde yapılması konusunda hemfikiriz. İzmir’de şiddete birlikte izin vermeyeceğiz. 

    Şiddeti birlikte kınamak için,  bugün (9 Mayıs Salı) sabah saat 11.00’de Sayın mevkidaşım ile bir araya gelmeye karar verdik. Şiddet nereden gelirse gelsin birlikte kınayacağız.

    Arzumuz, kardeşçe ve huzur içinde bir seçim süreci geçirmek olacaktır.


    YORUMLAR

    • 0 Yorum