• Reklam

CHP'nin yeni İzmir İl Başkanı Aslanoğlu yönetimde değişiklik sinyali verdi

CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, görevinin 3'üncü gününde düzenlediği basın toplantısında seçime kadar olan yaklaşık 100 günlük sürede aralıksız çalışacağını belirtip, "Yeni bir süreç başlıyor. Tertemiz bir sayfa açıyoruz. CHP'li hiç kimsenin tebriğini il binasında kabul etmiyorum. Her gün alanda olacağım. Zamanımız yok. Çok çalışacağız" dedi.

CHP'nin yeni İzmir İl Başkanı Aslanoğlu yönetimde değişiklik sinyali verdi
13 Ocak 2023 - 13:07 - Güncelleme: 13 Ocak 2023 - 13:09

Deniz Yücel'in CHP İzmir İl Başkanlığı görevinden milletvekili aday adayı olmak üzere ayrılmasının ardından görevi devrettiği Şenol Aslanoğlu, basın mensuplarıyla bir araya geldi. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, İzmir'de güçlü bir parti olduklarını dile getirip, yerelde 30'da 30'u, milletvekili seçimlerinde ise başarı çıtasını yükseltmeyi hedeflediklerini dile getirdi. Temel hedefin ise Millet İttifakı'nın iktidarı olduğuna dikkati çeken Aslanoğlu, "Deniz Başkan çok güzel bir 5 yıl geçirdi. Ben iş dünyasından geliyorum ve dışa dönük biriyim. Sık sık iletişim kurmakta sorun yaşayacağımızı düşünmüyorum" dedi. Aslanoğlu, 100 günün sonunda çok büyük bir artışın ve yükselişin olduğu dönemde partinin başında olacağını kaydetti.

'CHP'NİN TÜM ÜYELERİ EŞİT'

Parti yönetimini belirlerken isimlere bağlı kalmayacağını ve CHP'nin tüm üyelerinin eşit olduğunu kaydeden Aslanoğlu, partideki çalışmaların bir bayrak yarışı olduğunu dile getirip, "Koşarken biri diğerine bayrağı teslim eder. Koşuyoruz. Koşma sırasında hiçbir programı revize etmedim. Hiçbir programı bozmadan çalışmalara devam ediyorum. İl yönetim kurulunu güçlendireceğiz. Bunu ilçe yönetim kurulları ve örgütün önerileriyle yapacağız. Bunu yaparken demokratik yollarla ve daha önce adını çok duymadığınız sendikalarda görev yapan, odalardan, emek, iş ve sanat dünyasından arkadaşlarımızı aktif hale getirmek istiyoruz. Bu örgütten gelecek taleplerle kararlaştırılacak. İl yönetimini değiştirmekten bahsetmiyorum. Partinin bütün organlarıyla birlikte güçlenmekten bahsediyoruz. Yeni bir süreç başlıyor. Tertemiz bir sayfa açıyoruz" açıklamalarında bulundu.

'İYİYE ODAKLANALIM'

Deniz Yücel'in istifasının ardından partide bir bölünmüşlük olmadığını kaydeden Aslanoğlu, il başkanlığı devir teslim törenine bütün örgütün katıldığını dile getirdi. Aslanoğlu, "İş dünyasından öğrendiğim kadarıyla işin olumsuz yönlerine vurgu yapmaktansa geliştirilmesi gereken taraflarına odaklanmak lazım. Karşılıklı iyi niyet ile bu örgüyü güzelleştirebiliriz. Dijital dünyaya ağırlık verebiliriz. Ama iyiye odaklanalım. Bu ülkenin daha iyi yerlere gelmesi için herkes katkı vermeli. Endüstri mühendisiyim. İşim sistem kurmak. Sistem nerelerde aksıyor? Bu konuya kafa yoracağım. İşi sayısal verilerle yürütmeye çalışmaktan yanayım" dedi. Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adaylığı ile ilgili görüşlerini de paylaşan Aslanoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Her partili gibi genel başkanımın cumhurbaşkanı olmasını isterim. Ama bu altılı masanın kararıdır. Ülkedeki ekonomiyi çok anlatmaya gerek yok. Dün pazardaydım. Kimseye bir şey söylemeye gerek yok. Pazarlar artık bomboş. 100 gün boyunca iş yerlerinde olacağız. Emekli asgari ücretin çok altında maaş alıyor. Her gittiğiniz yerde ateş pahası fiyatlar görüyorsunuz. Asgari ücret arttı ama kiralar arttı giderleri üç kat arttı. Satın alma gücümüz düştü."

'HER GÜN ALANDA OLACAĞIM'

Partide çeşitli kademelerde çalıştığını anlatan Aslanoğlu, iş dünyasındaki tecrübelerinden örnekler verip, İzmir'deki girişimcilik çalışmalarıyla ilgili projelerini anlattı. Aslanoğlu, seçime kadar geçireceği sürede alanda çalışmak istediğini dile getirerek, "CHP'li hiç kimsenin tebriğini il binasında kabul etmiyorum. Her gün alanda olacağım. Zamanımız yok. Çok çalışacağız" ifadelerini kullandı. Millet İttifakı'nın birlikte hareket ederek aynı kararın arkasında durabilen bir yapı olduğunu dile getiren Aslanoğlu, farklı görüşlere de saygı duyulması gerektiğini hatırlatıp, "Biz iktidar olurken muhalefetten de bize destek gelecek. Yüzde 90'ları yakalayabilmek için Cumhur İttifakı'ndan da tarafımıza katılım olması kaçınılmaz" dedi.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile haftalık rutin toplantılarla bir araya geldiklerini belirten Aslanoğlu, uyum içinde çalışacaklarını söyledi. (DHA)


YORUMLAR

  • 0 Yorum