CHP'nin ilk sıradaki ithal adayları kimler?

    İzmir'de ilk sıralara yerleştirilen ithal adaylar Yüksel Taşkın ve Gökçe Gökçen'in kim olduğu İzmirliler tarafından araştırılıyor. İşte o isimlerin biyografisi..

    CHP'nin ilk sıradaki ithal adayları kimler?
    09 Nisan 2023 - 11:25 - Güncelleme: 09 Nisan 2023 - 11:35
    CHP'nin en çok milletvekili çıkardığı illerden olan ve yıllardır iktidar olduğu İzmir’de belli olan aday listelerinde ilk sıralara genel merkez kontenjanından yerleştirilen iki isim merak konusu oldu.
    İzmir 1’inci Bölge 1.sırada CHP Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yüksel Taşkın yer alırken 2.Bölge 1.sırada CHP Gençlik Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Göçken yer aldı.
    Herkes bu isimleri araştırmaya başladı. İşto iki adayın özgeçmişi..

    GÖKÇE GÖKÇEN KİMDİR?
    CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen, 24 Eylül 1991'de İstanbul'da doğmuştur.

    Lise öğrenimini Galatasaray Lisesi'nde tamamlayan Gökçe Gökçen, Galatasaray Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunudur. İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde İnsan Hakları Hukuku alanında yüksek lisansını sürdürmektedir.

    Eğitim hayatı sırasında İngiltere, Fransa ve ABD’de dil öğrenimi için bulunan Gökçe Gökçen, Belçika’da Erasmus programına katılmış, Fransa’da Strazburg Üniversitesi’nde insan hakları yüksek lisans dersleri almıştır.

    2016 yılından bu yana Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Anayasa Hukuku Ana Bilim Dalında araştırma görevlisi olarak çalışan Gökçen, Fransa’da Montpellier Üniversitesi’nde konuk araştırmacı olarak da bulunmuştur.

    2010 yılında referandum çalışmaları sırasında CHP'ye katılan Gökçe Gökçen, 2010-2014 yılları arasında CHP Bakırköy Gençlik Kolları Başkan Yardımcılığı görevinde bulunmuştur.

    2011 yılında gençlik kollarının yeni anayasa konusundaki önerilerini derleyen yerel komisyonda aktif olarak görev almıştır.

    2013 yılında CHP Gençlik Kollarını temsilen ilk uluslararası görevini Litvanya’da yerine getiren Gökçen, 2014 yılında CHP Gençlik Kolları Dış İlişkiler Komisyonu Başkanlığı görevine getirilmiştir.

     2015’te İsviçre’de yapılan kongrede Avrupalı Genç Sosyalistler (Young European Socialists - YES) Başkan Yardımcısı seçilmiştir ve Avrupa’da sosyalist ve sosyal demokrat partilerin gençlik örgütlerinin çatı kuruluşu olan Avrupalı Genç Sosyalistlerde dış ilişkiler ve feminizm alanında iki yıl görev yapmıştır.

    2015 yılında CHP İstanbul İl Başkanlığı’nın tüzük komisyonunda yer alan Gökçen, CHP Gençlik Kolları’nın tüzük önerileri konusunda çalışmıştır.

    Galatasaraylılar Derneği, SODEV, Anayasa Hukuku Araştırmaları Derneği üyesi olan Gökçe Gökçen, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 36. Olağan Kurultayında Parti Meclisi üyesi seçilmiştir ve CHP'de Genel Başkan Yardımcısı görevini yürütmektedir.

    Gökçe Gökçen, İngilizce ve Fransızcayı iyi derecede ve İtalyancayı başlangıç düzeyinde bilmektedir.

    Gökçen ayrıca Cumhuriyet Halk Partisi'nin "FETÖ'nün Siyasi Ayağı" isimli kitapçığının toplatılmasının ardından CHP Merkez Yönetim Kurulu'nun tamamına açılan soruşturmalar sonucunda milletvekilliği unvanı bulunmayan tek üye olan Gökçen hakkında halkı kin ve düşmanlığa tahrik, kamu görevlisine hakaret, kamu görevlisine iftira, Cumhurbaşkanına hakaret, Cumhurbaşkanına iftira ve Cumhurbaşkanına fiili saldırı suçlamalarıyla üç ayrı dava açıldı.

    YÜKSEL TAŞKIN KİMDİR?
    Türk siyasetçi ve siyaset bilimci. CHP Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı görevini yürütmektedir.

    2009 yılında doçent, 2015 yılında profesör unvanı aldı. 11 Ocak 2016'da 1128 akademisyenin imzasıyla yayımlanan Barış İçin Akademisyenler bildirisine imza attığı için Marmara Üniversitesi'ndeki görevinden 7 Şubat 2017 tarihinde ihraç edildi.

    2011 yılında Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Örgütü’nün AR-GE biriminde gönüllü olarak çalışmaya başladı. 3-4 Şubat 2018 tarihleri arasında gerçekleştirilen 36. CHP Olağan Kurultayı'nda yapılan seçimde Parti Meclisi'ne girdi. 24 Haziran 2018 tarihinde yapılan genel seçimlerde İstanbul I. Bölge’den milletvekili adayı gösterildi, fakat seçilemedi.

    25-26 Temmuz 2020 tarihlerinde gerçekleştirilen 37. CHP Olağan Kurultayı'nda yeniden Parti Meclisi'ne seçildi ve 10 Ağustos 2020 tarihinde Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevine getirildi.

    YORUMLAR

    • 0 Yorum