• Reklam

CHP'li vekilden Katarlılar iddiası! Çeşme'de helikopterle arazi pazarlanıyor!

Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu’nun yakın zamanda yürütmeyi durdurma kararı verdiği, kamuoyuna "Mega Proje" olarak bilinen Çeşme Turizm Projesi ile ilgili açıklamalarda bulunan CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, Katarlı yatırımcıların helikopterle Çeşme üzerinde gezdirilerek arsa pazarlığının yapıldığını dile getirdi.

CHP'li vekilden Katarlılar iddiası! Çeşme'de helikopterle arazi pazarlanıyor!
22 Aralık 2022 - 14:13
Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile ilan edilen “Çeşme Kültür ve Turizm Bölgesi” planlama süreci devam ederken meslek örgütleri ve çevreciler tarafından açılan davada geçtiğimiz haftalarda yeni bir gelişme yaşanmış, meslek odaları ve vatandaşlar tarafından açılan dava sonucunda yeni bir gelişme yaşanmıştı.

Meslek odaları yürütmenin durdurulması için Danıştay 6. Daire'ye dava açtı. Daire bu talebi reddetti. Bunun üzerine aralarında birçok meslek örgütü ve yurttaşın olduğu 111 kişi bu karara itiraz etmişti. Danıştay İdare Dava Daireleri Kurulu, Danıştay 6. Daire'nin verdiği yürütmeyi durdurma kararının kaldırdı ve yürütmeyi durdurma kararı verdi.  

‘BU PAZARLAMAYI YAPAN KİMLER?’
Projenin geleceği ile tartışmalar devam ederken CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, bir sosyal medya televizyonunda açıklamalarda bulundu. Helikopterlerle Katarlıların Çeşme üzerinde gezdirilerek arsa pazarlığının yapıldığını ifade eden CHP’li Bakan “Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un orada ona çok yakın adamları var.  Gelip bakıyorlar, yer gösteriyorlar, kağıt üzerinde pazarlıyorlar. Buna dair duyum alıyoruz. Bu pazarlamayı yapanlar kimler? Bölgede helikopter uçtuğunda dikkatini çekiyor insanların. İnsanların bölgeye yer bakmaya geldiğini duyuyoruz. Oradaki STK’lardan duyuyoruz.” dedi.

‘ÇAYIN TAŞIYLA ÇAYIN KUŞU…’
Proje için ‘çayın taşıyla çayın kuşu vuruluyor’ benzetmesi yapan Bakan şunları söyledi: “Bunları pazarlayan bir şahıstan bahsediliyor. Resmi bir görevi olmamasına rağmen Bakan Ersoy’un arkadaşı olan orada projeleri çizen bir mimardan bahsediliyor. İsmini de biliyordum. Onun ofisine Bakan Ersoy’un hafta sonları geldiği orada beraber çalıştıkları söyleniyor. Özel mülkiyetteki bir araziye yapmıyorsun, kamu arazisine yapıyorsun. Kamu arazisine, devletin arazisine, hepimizin arazisi olan araziye çöküyorsun. Adamlardan aldığın parayla altyapısını yapıyorsun. Çayın taşıyla çayın kuşunu vuruyorsun. Devletin arazisiyle proje yapıyorsun”

YORUMLAR

  • 0 Yorum