CHP'li başkan yardımcısı, muhtarı dövdü

    İzmir'in Çiğli Belediye Başkan Yardımcısı Ali Rıza Koçer'in kendisini dövdüğünü belirten Uğur Mumcu Mahallesi Muhtarı Halil Işık, darp raporu alarak suç duyurusunda bulundu.

    CHP'li başkan yardımcısı, muhtarı dövdü
    31 Mayıs 2023 - 16:15
    Çiğli’de sık sık ismi gerilimler ile gündeme gelen Belediye Başkan Yardımcısı Ali Rıza Koçer, bu kez de iddialara göre Uğur Mumcu Mahallesi Muhtarı Halil Işık'ı dövdü. Belediye ekipleri ile birlikte  Uğur Mumcu Mahallesi Muhtarlığı arkasında bulunan parka gelen Koçer, iddialara göre ağaçların kesilmesi ve oyun parkının kaldırılması talimatı verdi. Ekiplerin bölgede bulunduğu sırada park yanında yer alan kahvehanede oturan vatandaşların olaya müdahale etmesi ile birlikte ise gerginlik tırmandı. Mahalle Muhtarı Hıdır Işık’ın da iddialara göre yaşanan tartışma sonrası vatandaşların yanına gittiği ve burada olayları sakinleştirmeye çalıştı.

    KORUMALARINA TALİMAT VERDİ
    Bu esnada Işık’ın Koçer’e ‘En azından bize haber vererek bunları yapsaydınız bizde vatandaşların görüşünü alabilirdik’ dediği öğrenildi. Işık’ın sözleri sonrası bölge halkı Koçer’e tepki göstermeye devam ederken Koçer, itiraz eden vatandaşlardan bazılarını göstererek korumalarına ‘alın bunları’ dediği aktarıldı.

    Koçer’in talimatı sonrası korumalarla vatandaşlar arasında gerginlik yaşanırken Muhtar Işık'ın araya girdiği ve Koçer’in ise Işık’a yumruk attığı iddia edildi.

    ARABAYA BİNEREK UZAKLAŞTI İDDİASI
    Edinilen bilgilere göre Işık yumruk sonrası dengesini kaybederek yere düşerken, Koçer öfkesine hakim olamayıp yerde olan Işık’ı tekmelemeye devam ettiği iddia edildi. Vatandaşların yaşanan arbedeye tepki göstermesi sonrası belediye ekipleri ve Koçer’in arabaya binerek olay yerinden uzaklaştığı iddia edildi.

    HASTANEYE GİDİP RAPOR ALDI
    Yaşanan olay sonrası burnu kırılan Mahalle Muhtarı Işık hastaneye giderek darp raporu aldı. İlk olarak ilçe emniyetine giden Işık, sonrasında İlçe Emniyet Müdürü ile birlikte savcılığa giderek suç duyurusunda bulundu.

    KOÇER: TEHDİT VE HAKARETE UĞRADIM
    Başkan Yardımcısı Koçer verdiği ifadeadede parkın yenilenmesi ile ilgili mahalleden talep geldiğini belirten Koçer, denetimler esnasında muhtar Işık ve yanındakilerin tehdit ve hakaretlerine maruz kaldığını belirterek kendilerinden şikayetçi olduğunu söyledi. Koçer’in ifadesi şöyle:
    "Ben halen Çiğli Belediye Başkan Yardımcısı olarak çalışmaktayım. İlçemiz sınırları içerisinde bulunan Uğur Mumcu Mahallesi’nde Uğur Mumcu Parkı bulunmaktadır. Bundan önce gerek mahalle sakinleri  gerekse Mahalle Muhtarı Hıdır Işık, birçok kez belediyemize gelerek mahallelerinde bulunan parkın yeniden yapılandırmasını talep ettiler. Bu konu hakkında çok sayıda talep olunca belediye başkanı ile istişare yaparak parkın yenilenmesi, daha modern hale getirilmesi yönünde karar aldık.

    Bu karar doğrultusunda işin uzmanlarına proje çizdirdiler. Bu projede park içinde bulunan demir çamı diye tabir edilen ve sağlık açısından faydası olmayan ağaçların yerine daha faydalı ağaçların dikilmesi planlandı. Yine park içinde bulunan çocuk oyun alanlarının ve sağlık aletlerinin yenilenerek daha modern hale getirilmesi planlandı. Belediyenin bu şekilde proje hazırlattığını duyan Muhtar Işık, mahalle sakinlerine cep telefonları üzerinden 'Değerli mahalle sakinleri, Çiğli Belediyemiz mahallemizdeki tek nefes alacağımız ve gölgesinde oturacağımız Uğur Mumcu Parkı’nı yenilemek istiyor. Bu nedenle parktaki çam ağaçlarının tamamını kesip yerine başka ağaç dikecekmiş. Ben de mahalle halkına duyurmak istedim. Kaldı ki mahallede park yapılacak başka bir alan olmasına rağmen bilginiz olsun selamlar' şeklinde mesaj göndererek mahalle sakinlerini tarafımıza karşı kışkırtmaya çalıştı. 31 Mayıs sabah saatlerinde proje kapsamında Uğur Mumcu Parkı’nda yenileme çalışmalarına başlandı. Ben de aynı gün saat 10.20 sıralarında yapılan çalışmayı kontrol amacıyla yanımda bulunan polis koruma arkadaşımla beraber parka gittim. Ben park içinde bulunan işçilerin çalışmasını denetlediğim sırada Muhtar Işık, hemen karşı tarafta bulunan muhtarlık binası yanında bekliyordu. Yanında da mahalleli olduğunu tahmin ettiğim 4-5 kişi vardı. Daha sonra muhtar ve yanındakiler yanıma gelerek, 'Burada ağaç kesemezsiniz, defolup gidin ekibinle beraber, burayı size yedirtmeyiz' tarzında beyanlarda bulundu ve aynı şahıslar ve muhtar 's… gidin, o…. ç….' diye küfür edip üzerime doğru yürüdüler. Bu esnada yanımda bulunan korumam araya girerek şahısları engelledi. Daha sonra orada çalışan işçiler de araya girdi ve şahısların bana saldırmasını engelledi. Bu esnada bir arbede yaşandı, muhtarın yere düştüğünü gördüm. Muhtarın ne şekilde yere düştüğünü görmedim.

    Ben yapmış olduğum kamu görevini engellemeye çalışan, engelleme sırasında bana hakaret edip tehditte bulunan Muhtar Işık ve yanındakilerden şikayetçiyim. Ayrıca olay sırasında benim hiç kimseye müdahalem veya sözlü bir eylemim olmamıştır. Benim can güvenliği tehlikem olmasına rağmen uzaklaştırma ve başka bir talebim yoktur."

    YORUMLAR

    • 0 Yorum