CHP'li 30 milletvekili İzmir'de 190 köyü gezecek

    Cumhuriyet Halk Partisi İzmir’e 30 Milletvekili ile çıkarma yaptı. CHP İzmir İl Başkanlığının koordinasyonunda 2 gün boyunca ilçe ziyaretleri düzenleyerek üreticiler, odalar ve esnaflarla bir araya gelecek olan Milletvekilleri heyetine CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke başkanlık ediyor.

    CHP'li 30 milletvekili İzmir'de 190 köyü gezecek
    08 Ekim 2021 - 17:11

    İzmir’de yapılacak saha çalışmaları öncesinde CHP İzmir İl Başkanlığında basın toplantısı düzenlenirken, toplantıda CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke ve CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel açıklamalarda bulundu.

    CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke, Türkiye’nin içinde bulunduğu ekonomik krizin boyutlarını rakamlarla açıkladıktan sonra halkın gündeminin ekonomi ve mutfak olduğunu kaydederek, “Erken seçim, derhal seçim. Türkiye’nin kaybedecek bir günü dahi yok. Bir düzen değişikliğine ihtiyaç var. Halkımızla birlikte omuz omuza demokrasi diyenler bu rantçı, yağmacı baskıcı düzene hep birlikte son vereceğiz. Hep birlikte demokratik, üreterek zenginleşen sosyal devlet güvencesindeki yarınlara halkımızı kavuşturacağız” dedi.

    GÜÇLENDİRİLMİŞ PARLAMENTER SİSTEMİ MUTLAKA KURACAĞIZ

    Türkiye’nin güçlendirilmiş parlamenter sisteme geri dönmesinin acil ihtiyaç haline geldiğini vurgulayan CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke, “Türkiye bugün çok yönlü bir krizin içinde. Hayat pahalılığı günden güne artıyor. Enflasyonu dizginlemek için bir şey yapılmıyor. TÜİK makyajlı rakamları var. Bu yaşananlar halk açısından TÜİK’in gördüğünden çok daha ağır yaşanıyor. Kurutulmuş mangolar, ejder meyveleri eksik olmayan saray mutfaklarında yüzde 65 daha fazla masraf yapılmış. Sonra da saraydan market alışverişine çıkılmış et, süt yumurta alınmadan abur cubura 1002 lira ödenmiş ve fiyatlar gayet uygun diyor. Bir aile şirketi olan Varlık Fonuna herşeyi devretmiş, sonra dönmüş bin tane market kuracağız diyor. İktidar 0halkın yaşadığı gerçekleri, ağır enflasyon yükünü görmezden geliyor. Çare üretmek yerine algıyı yönetiyor ama artık algıyı dahi yürütüyor. Herkes biliyor ki tüm sorunların kaynağında tek adam rejiminin bilerek ve isteyerek kurduğu düzen yatıyor.  Güçlendirilmiş parlamenter sisteme ihtiyacımız var. El birliğiyle mutlaka kuracağız. Halkın olan paranın halk için harcandığı, halkın parasının nereye harcanacağına dair söz sahibi olacağı sistemi kuracağız. Adı açık, güçlendirilmiş parlamenter sistem” değerlendirmesini yaptı.

    DERİN BİR GIDA VE TARIM KRİZİYLE KARŞI KARŞIYAYIZ

    “Halkımızın bu çok yönlü krizin pençesinden kurtarmak için tarihsel sorumluluğumuzun farkındayız. Bu sorumluluğu üstlenmiş durumdayız. Dört bir köşede sahada vatandaşlarımızla bir araya geliyor, bu karanlığın içinde çok yakında gelecek olan umudu büyütüyoruz. Halkın sandığa yansıyan iradesine sahip çıkmak için demokrasiyi yaşatmak için İstanbul’un 39 ilçesinde çalışıyoruz, günü geliyor İzmir, Elazığ depremlerinde sellerde yangınlarda CHP İzmir milletvekilleri ve örgütleri yaraların sarılması için ortaklaşıyoruz. Birlikte çare üretmek için hep birlikte pek çok ilimize gidiyoruz, her yerde halkımızla buluşuyoruz. Bugün de derin bir gıda ve tarım kriziyle karşı karşıyayız. Bugün İzmir’de çiftçilerle tarımı konuşarak, önümüzdeki günlerde Karadeniz de tarımı konuşarak iktidarımızı kurmak için el birliğiyle çalışıyoruz” diyen CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke, İzmir’de gerçekleştirecekleri iki günlük saha çalışması hakkında da bilgiler verdi.

    “İZMİR’İ KARIŞ KARIŞ GEZECEK, 190 KÖYE GİDECEĞİZ”

    Genel Sekreter Böke, “İki gün boyunca vekillerimiz ve partili yol arkadaşlarımızla birlikte 8 ilçede yoğun bir saha çalışması yürüteceğiz. İlçelerimizi karış karış geziyor olacağız. 190 köye bizzat her birimizi gideceğiz, üreticiyle halkla bir araya geleceğiz. Tarımda, üretimde nelere ihtiyaç olduğunu konuşacağız. Halkımızla birlikte bu sorunlara çözüm üreteceğiz ve iktidarımızda yapacaklarımızı birlikte oluşturup anlatacağız onların taleplerini ülke gerçeğine dönüştürmek için omuz omuza olacağız. Bu zor günlerde halkımızla her fırsatta bir arada olmak, yaşadıklarını bizzat kendisinden dinlemek, sorunları ortaklaşa aramak, nefes alanlarını elbirliğiyle duyurmak için buradayız. CHP İzmir örgütü ve milletvekilleri olarak saha çalışması yürütmek üzere tarım alanında uzmanlaşmış 20 milletvekilimiz ve 2 Yüksek Disiplin Kurulu üyemize de ev sahipliği yapıyor olmaktan dolayı da büyük onur duyuyoruz” şeklinde konuştu.

    “ÇİFTÇİ İFLAS EDİYOR, KÖYÜNÜ TERK EDİYOR”

    Çiftçi ve üreticilerin borç batağı içinde olduğunu, iflas ettikleri için şehirlere göç ettiğini anlatan CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke ““İktidar ülkemizi dışarıya bağımlı kıldı. Üretimin tüm girdileri ithalata bağlı. Devletin kanunen ödemesi gereken tarımsal desteği iktidar tam 15 yıldır eksik ödüyor. Yeterli gelir elde edemeyen çiftçi borç batağına düşüyor. Ödeyemedikçe tüm üretim araçları haczediliyor. Saray rejimi yabancı tekeller için çalışıyor. Sonuç ortada. Çiftçi kazanamıyor, batıyor, iflas ediyor, köyünü terk ediyor, halk temel ihtiyaçlarını dahi alamıyor. Buna göz yumamayız. İşte o nedenle bugün burada tarımı bilen vekiller olarak bir arada Türkiye’yi kalkındırmanın öyküsünü halkımızla birlikte yazmak için geldik. İstanbul’da Tarımsal Kalkınma Zirvesi’ni düzenledik. Zirvede tüm sorunları ve partimizin stratejilerini hep birlikte ele aldık. Belediyelerimizin çalışmalarından da yeni bir Türkiye öyküsü yazacağımızın altını çizdik. Yıllardır büyükşehir ve ilçe belediyelerince emek emek inşa edilen İzmir’deyiz. Ortak gelecek vizyonunda hep birlikte buluşuyor olacağız. Hiçbir sorunu ülkenin çözümsüz değildir. Bütün sorunların kaynağı iktidarın tercihiyle kurdu. Yandaşlıktan değil halktan, baskıdan değil demokrasiden yana olan yeni bir iktidarla yani bizim iktidarımla bütün bu sorunlar çözülür” dedi.

     “İKTİDAR ÇİFTÇİYE BUGÜN 210 MİLYON LİRA BORÇLU”

    CHP İktidarında çiftçinin kullandığı mazottan ÖTV ve KDV alınmayacağını söyleyen Böke, iktidarın çiftçiye 210 milyon lira borçlu olduğunu ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü.

    Yeni yasama yılı başladı. Plan ve bütçe komisyonuna bir vergi yasa teklifi geldi. Çiftçiye hakkı olan destekler ödenmediği gibi ödenmiş olan desteklerden de vergi kesintisi yapılmış. Danıştay bu kesintinin hukuksuz olduğuna karar verdiği için bundan böyle tarım desteğinden vergi kesilmeyecek. Ancak aynı teklifin içinde önerdik, çiftçinin kullandığı mazottan ÖTV ve KDV alınmamasını da sağlayalım. Kabul edilmedi. 210 milyon lira çiftçiye borçlu bu iktidar bugün. Biz bütçeden hak ettiği yasal olarak hak ettiği, kanunla güvence altına alınmış olan desteği alacağı bir demokrasiyi el birliğiyle kuracağız. Biz iktidarımızda bunları almayacağız. Biz iktidar olduğumuzda onları piyasanın hırçın ellerine terk etmeyeceğiz. Banka ve kooperatiflere olan borçlarının faizini ilk bir haftada sileceğiz. Bu düzeni değiştirecek kanunu hemen değiştirmiş olacağız.

     

     YÜCEL, ÇİFÇİMİZ VE KÖYLÜMÜZ AKP İKTİDARINA MAHKUM DEĞİL

    Basın toplantısında konuşan Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, 2 günlük çalışmalara katılacak olan milletvekillerinin isimlerini tek tek sayarak vekillere teşekkür ederken, yapılacak çalışmalar hakkında da bilgi verdi. Yücel “Bizim gidecek çok yolumuz, halkımızın çözülecek çok sıkıntısı var. Biz burada bulunan tüm vekillerimizle, yorulmak bilmeden yola çıkanlardanız. Halkımız rahat bir nefes alıncaya, ülkemiz aydınlığa, adalete ve refaha kavuşuncaya kadar da durmayacağız” ifadelerini kullandığı açıklamasında şunları söyledi;

    Genel Sekreterimiz ve İzmir Milletvekilimiz Sn. Selin Sayek Böke başkanlığında oluşturulan, İzmir milletvekilimizin yanı sıra, Türkiye’nin farklı illerinden gelen 20 Milletvekilimiz ile birlikte, toplam 30 milletvekilinden oluşan heyetle, koordinasyonu İzmir İl Başkanlığımızca yapılan saha çalışmalarımız için bugün Kınık, Bergama, Aliağa, Menemen’deyarın da Kiraz, Bayındır, Beydağ ve Tire’de olacağız.  

    AKP iktidarının başarısız, liyakatsiz ve adaletsiz bir şekilde yönettiği ülkemizde, ekonomik darboğazın yarattığı çöküntüyü en ağır şekilde hisseden sınıfların başında gelen çiftçilerimize ve üreticilerimize yalnız olmadıklarını bir kez daha hissettirmek için yola çıkıyoruz.  Bugün ezilen üreticimizin ve köylümüzün; AKP iktidarına mahkum olmadıklarını, onların dertlerine ortak olduğumuzu çözümlerimizi kendileriyle paylaşarak bir kez daha göstereceğiz.   

    TÜM SORUNLARIN ANA KAYNAĞI TEK ADAM YÖNETİİMİDİR

    Dış politikadan ekonomiye, hukuk sisteminden eğitime ve tarıma kadar, ülkemizin yaşadığı tüm sorunların ana kaynağı olan tek adam yönetiminin, güzel ülkemizde açtığı yaraları iyileştirmek, halkımızın omuzlarında artık taşıyamadığı yükleri kaldırmak,  aydınlık bir Türkiye’de yeniden huzur ve refah içerisinde yaşamak, ancak dostlarımızla birlikte kuracağımız Cumhuriyet Halk Partisi iktidarı ile mümkündür.

    Bizler, mevcut siyasi iktidarın yaratmaya çalıştığı yapay gündemleri yada herkesi terörist ilan ederek beslediği kutuplaşmayı konuşmak yerine, halkımızın gündemiyle ilgileniyor, Türkiye’yi karanlıktan ve tükenmişlikten kurtaracak çözümlerimizle, projelerimizle ve kadrolarımızla halkımızın karşısına çıkıyoruz.

    Zaten; birilerini zengin etmek için yapılan geçiş garantili köprülerin ve otoyolların, millet açlıktan kırılırken 3 – 5 yerden kaymaklı maaşlar alan bürokratların, öz yurdunda yurtsuz bırakılan üniversite öğrencilerinin, liyakatsizliğin, adaletsiz hukuk sisteminin ve 5’li müteahhit çetesine aktarılan yüzlerce milyarın hesabının, ilk seçimde halk tarafından sandıkta AKP’den ve Erdoğan’dan sorulacağı kaçınılmaz bir gerçektir.  

    Şunu çok iyi biliyoruz. Bu tablo ülkemizin ve milletimizin kaderi değildir. Bu tablo ülkeyi yöneten siyasi iktidarın bir tercihidir. İşte biz, ülkemize ve milletimize reva görülen bu tablonun, Cumhuriyet Halk Partisi kadrolarıyla nasıl değişeceğini her mecrada toplumun tüm kesimleriyle paylaşıyoruz.

    GÜNDEMİ BELİRLEYEN ÇÖZÜM ÜRETEN BİR CHP VAR

    31 Mart Yerel seçimleri sonrasında, bu ülkede gündemi belirleyen, sorunlara çözüm üreten, kimsesizlerin kimsesi olan Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’yla, milletvekilleriyle, belediyeleriyle ve tüm örgütüyle halkının her zaman yanında olan bir Cumhuriyet Halk Partisi var.  

    Bizim gidecek çok yolumuz, halkımızın çözülecek çok sıkıntısı var. Biz burada bulunan tüm vekillerimizle, yorulmak bilmeden yola çıkanlardanız. Halkımız rahat bir nefes alıncaya, ülkemiz aydınlığa, adalete ve refaha kavuşuncaya kadar da durmayacağız.


    YORUMLAR

    • 0 Yorum