CHP İzmir İl Başkanlığı, emekli ve memur zammını yeteriz buldu

    CUMHURİYET Halk Parti (CHP) İzmir İl Başkanlığı tarafından yapılan basın açıklamasında, emeklilere ve memurlara verilen yüzde 30 zam oranının yeterli olmadığı vurgulandı. En düşük emekli aylığının 5 bin 500 TL olarak açıklandığını ve bu ücretin hiç kimseye yetmeyeceğini belirten CHP İzmir İl Sekreteri Ahmet Yıldız, "İktidara gelir gelmez en düşük emekli aylığını asgari ücret seviyesine getireceğiz" dedi.

    CHP İzmir İl Başkanlığı, emekli ve memur zammını yeteriz buldu
    06 Ocak 2023 - 17:49 - Güncelleme: 06 Ocak 2023 - 17:50

    CHP İzmir İl Başkanlığı, emeklilere ve memurlara verilen yüzde 30 zamla ilgili basın açıklaması yapıldı. Alsancak Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde gerçekleştirilen basın açıklamasına, İl Yönetim Kurulu Üyeleri, İlçe Örgüt Başkanları ve CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır ve vatandaşlar katıldı. Basın açıklamasını yapan CHP İzmir İl Sekreteri Ahmet Yıldız, memur ve emeklilerin maaşlarına önce yüzde 25 olarak açıklanan zammın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun tepkisinin ardından artış oranının yüzde 30'a çıkartıldığını söyledi.  En düşük emekli aylığının 5 bin 500 TL olarak açıklandığını ve bu ücretin hiç kimseye yetmeyeceğini savunan Yıldız, "Tercihini emekliden, memurdan, işçiden yana değil bir avuç yandaştan yana kullanıyor. Milyonlarca memura, emekliye, dul yetime ve işçiye ise açlığı ve yoksulluğu reva görüyor. Emeklinin, memurun, işçinin sofrasından kepçeyle alan iktidar, söz konusu ücret zammı olduğunda kaşıkla veriyor. Emeklilerimiz, memurlarımız, işçilerimiz iktidarın asgari sefalet ücretine, zam adı altında verdiği sadakaya muhtaç bırakılamaz" dedi.

    'EN DÜŞÜK EMEKLİ AYLIĞINI ASGARİ ÜCRET SEVİYESİNE GETİRECEĞİZ'

    CHP iktidarında en düşük emekli aylığını asgari ücret seviyesine taşıyacaklarını dile getiren Yıldız, "Asgari ücreti hem çalışanlarımız hem de emeklilerimiz için Türkiye gerçeği olmaktan çıkaracağız. İktidara gelir gelmez en düşük emekli aylığını asgari ücret seviyesine getireceğiz. Emeklilerimiz arasındaki maaş adaletsizliğine son verecek ve intibak yasasını hemen çıkartacağız. Emekçinin, emeklinin yüksek enflasyon ve makyajlı veri kaynaklı kayıplarını telafi edeceğiz. Ekonomik buhrana, enflasyona, pahalılığa, işsizliğe, emekli yoksulluğuna son vereceğimiz, hep birlikte zenginleşip hep birlikte kalkınacağımız düzeni gelecek sandıktan sonra mutlaka kuracağız" diye konuştu.(DHA)


    YORUMLAR

    • 0 Yorum