CHP İzmir İl Başkanı Aslanoğlu: Deprem bölgesindeki barınma sorunu var

    CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, il başkanlığı binasında basın toplantısı düzenledi. Gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Aslanoğlu, depremin üzerinden 3 hafta geçmesine rağmen geçici barınma sorunu çözülmediğini dikkat çekti.  

    CHP İzmir İl Başkanı Aslanoğlu: Deprem bölgesindeki barınma sorunu var
    02 Mart 2023 - 13:34 - Güncelleme: 02 Mart 2023 - 13:35

    CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında deprem bölgesinde yaptıkları incelemeleri ve bölgede yapılan çalışmaları değerlendirmek üzere basın toplantısı düzenledi. İl Başkanlığında yapılan toplantıda, CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Ahmet Yıldız da yer aldı. Depremin ardından bölgeye ziyaret gerçekleştirdiklerini ve İzmir'deki sivil toplum kuruluşları ile depremin yaralarının sarılması için neler yapılması konusunda görüşmeler yaptıklarını aktaran Aslanoğlu, "Depremin ardından 3 haftayı geride bıraktık. AFAD ve CHP Genel Merkezi, Osmaniye'yi İzmir ile eşleştirdi. Osmaniye'nin yaralarını sarmak için görevlendirildi. İzmir Büyükşehri Belediyesi, Adıyaman, Kahramanmaraş, Osmaniye ve Hatay'da çalışmalarını devam ediyor. Osmaniye'de deprem sonrası yapılan çalışmaları inceledik. Tüm STK'larla birlikte yaraları nasıl sarmak için ortak akılla neler lazım konuştuk. Tüm bölgede yıkım çalışmaları tamamlanmış değil. Vatandaşların barınma ihtiyaçları da henüz çözülmedi. Çadır, konteyner gibi barınma ihtiyaçları, deprem bölgesinin en büyük ihtiyaçlardan biri. Bu problemin bir an önce çözülmesi lazım. Geçici barınma probleminin çözülmesi için çalışmalarımızı hızlandıracağız" dedi.
    Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Aslanoğlu, Osmaniye Belediyesi'nin Cumhur İttifakında olmasının İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin çalışmalarında bir engele neden olup olmadığı sorulma üzerine, "Konteyner kent kurmak istiyoruz. Bize yer vermiyorlar. Büyükşehri bir okul bahçesinde çalışmalarını sürdürüyor. Birçok yerde valiler zaten yapıyoruz diyor. Okullar açıldığında yerleşkeden çıkmamız gerekecek. O gün hep beraber göreceğiz. Bize yeni bir yerleşke tanımlayacaklar mı göreceğiz" ifadelerini kullandı. (DHA)

    YORUMLAR

    • 0 Yorum