CHP İzmir'de yeni il başkanı bugünkü MYK toplantısında netleşecek

    Cumhuriyet Halk Partisi’nden İzmir il başkanlığı görevinden ayrılan Deniz Yücel’in yerine geçecek ismin bugün düzenlenecek MYK toplantısında netleşmesi bekleniyor.

    CHP İzmir'de yeni il başkanı bugünkü MYK toplantısında netleşecek
    04 Ocak 2023 - 10:25
    İl başkanlığı görevini yürütmekte iken milletvekili aday adayı olmak için istifasını veren Deniz Yücel’in yerine geçecek ismin bugün düzenlenecek MYK toplantısı ile netleşmesi bekleniyor.

    İL YÖNETİMİ İMZA TOPLADI
    İstifalar sonrası 26 kişi kalan CHP İzmir İl Yönetimi, yeni il başkanının içeriden olması için imza toplamıştı. İl Yönetimi aday olarak Çağdaş Kaya’yı belirlemesinin ardından Ankara'da temaslar yapılmıştı. Örgüt ve Örgütlenmeden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı ile bir araya gelen Kaya ve beraberindeki heyet il örgütünün ‘ortak aday’ imzalarını sunmuştu.

    ATAMA FORMÜLÜ MASADA
    Yeni başkanlık için genel merkez düzeyinde atama yapılması formülü de masada tutuluyor. Başkanlık için İzmir Büyükşehir Belediyesi CHP Grup Başkanvekili Murat Aydın, eski milletvekili Erdal Karademir, İzmir’deki kentsel dönüşüm çalışmalarında ön plana çıkan Şenol Arslanoğlu ile Balçova eski Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya gibi isimlerin ön plana çıktığı kaydedildi.

    YORUMLAR

    • 1 Yorum
    • Samet
      1 yıl önce
      Sürpriz bir dördüncü kişi seçilecek.Genel merkez bu isimletden ve ait oldukları gruplardan çok rahatsız.