CHP İzmir'de 'kontenjan aday' tepkisi

    Partilerin vekil listelerini YSK'ya teslim etmeleri için tanınan süre bugün doluyor. CHP’de listeler için son rötuşlar yapılıyor. Demokrat Parti, DEVA Partisi, Gelecek Partisi ve Saadet Partisi’ne İzmir’den toplam 4 kontenjan vekil verildiği iddiası kulislere yansıdı. Ayrıca genel merkezin kullanacağı kontenjanlarla İzmirli aday adaylarına yer kalmaması tepki çekti.

    CHP İzmir'de 'kontenjan aday' tepkisi
    09 Nisan 2023 - 00:07
    14 Mayıs tarihinde yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimleri için gözler partilerin aday listelerine çevrildi. YSK’ya bu akşama kadar teslim edilmesi gereken listelere son rötuşlar veriliyor.
    CHP Genel Merkezi’nde bu anlamda yoğun bir hareketlilik hakim… Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun listelerin son halini verip Parti Meclisi’ne sunacak.
    Edinilen bilgilere göre listelerin son halinin verildiği aşamada yoğun tartışmaların yaşandığı ve saat 22.00’da yapılması planlanan Parti Meclisi toplantısı 24.00’a ertelendi. Geç de olsa başladı.

    4 PARTİYE KONTENJAN
    Diğer yandan İzmir’de Demokrat Parti, DEVA Partisi, Gelecek Partisi ve Saadet Partisi’ne verilecek olan kontenjan vekillerle ilgili yeni bir iddia ortaya atıldı. İzmir’e 4 parti için 4 kontenjan milletvekili verildiği iddiası kulislere yansırken kontenjan vekillerin sıralamadaki yerlerinin henüz belli olmadığı aktarıldı.
    Ayrıca genel merkezin, kendisinin de kontenjan adayı koyacağı, İzmir'e dışardan gelecek adaylarla gerçek İzmirli adaylara yer kalmadığı belirtildi. Bu durum tepkilere yol açtı.

    YORUMLAR

    • 0 Yorum