CHP İzmir'de Aslanoğlu kazandı

    Kurultay sürecinin devam ettiği CHP’de İzmir İl Örgütü, yeni başkanını belirlemek için sandık başına gitti. Rekabetin yaşandığı seçimde Şenol Aslanoğlu aldığı 412 oy ile güven tazelerken rakibi Şakir Başak 158 oyda kaldı. Aslanoğlu başkanlığında oluşturulacak olan yeni yönetim ile kurultayda oy kullanma hakkına sahip olan delegeler de belli oldu.

    CHP İzmir'de Aslanoğlu kazandı
    17 Eylül 2023 - 00:55
    Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Örgütü, yeni il başkanını seçmakiçin bugün sandık başına gitti. Şenol Aslanoğlu ile Şakir Başak'ın rakip olduğu seçimde Aslanoğlu, 412 oy alarak il başkanı seçildi. Başak,158 oyda kaldı.

    30 ilçenin 30’unda ve Büyükşehir’de kazanacağız
    Seçim zaferi sonrası kürsüye çıkarak konuşmasını gerçekleştiren Şenol Aslanoğlu, “Değerli yol arkadaşlarım. 2 gündür demokrasi şöleni yaşıyoruz. CHP’nin hiçbir kongresinin kaybedeni olmaz. Her zamanki gibi kongreler CHP güçlenerek çıkmıştır, kardeşlikle çıkmıştır. Yarından tezi yok biraz önce gördüğümüz gibi el ele omuz omuza sahalarda olacağız. 30 ilçenin 30’unda ve Büyükşehir’de CHP bayrağını bir kez daha dalgalandıracağız! İki günü yaratan, kongreyi dizayn eden 30 ilçe başkanımıza koca bir alkış. İyi ki varsınız, iyi ki yoldaşımsınız" dedi.

    Listede kimler yer aldı?
    İki adayın yartıştığı seçimde il yönetim kurulu asil, yedek ve kurultay delegeleri listeleri netleşti. Seçimi kazanan Aslanoğlu'nun yeni yönetiminde yer alacak isimler ile kurultayda oy verecek isimler de belli oldu. Diğer yandan Şakir Başak'ın listesinde bulunan Leman Tunus'un listeden isminin çıkarılması için divana başvurduğu öğrenildi. 




    YORUMLAR

    • 0 Yorum