• Reklam

CHP İl Başkanı Yücel: Üzüleceksiniz ama o metro Buca'ya gelecek

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, Buca Metrosu'nun ihale süreci ile ilgili olarak AK Parti'nin yaptığı eleştirilere tepki gösterdi. Yücel, "Biliyoruz çok üzüleceksiniz ama O Metro Buca'ya Gelecek" dedi.

CHP İl Başkanı Yücel: Üzüleceksiniz ama o metro Buca'ya gelecek
03 Nisan 2022 - 16:04
CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, ihale sürecinin mahkeme tarafından iptal edilmesiyle tartışmaların odağı olan Buca Metrosu ile ilgili açıklama yaptı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in Buca Metrosu'nun siyasete alet edilmemesi çağrısının ardından AK Parti cephesinden gelen tepkiler üzerine bir açıklama da CHP İl Başkanı Yücel'den geldi.

Yücel yaptığı yazılı açıklamada şu ifadeleri kullandı:
Biz derdi İzmir olanlardanız. Yandaş firma, komisyon alınacak yüksek faizli kredi derdinde olanlardan değiliz... Telaşınız ve korkunuz düşük faizli kredi bulan, böyle büyük bir projeyi kendi özkaynaklarıyla gerçekleştirecek olan İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Tunç Soyer'in İzmir'e Cumhuriyet tarihinin en büyük yatırımını yapacak olmasıdır! 

Tabi, siz alışkınsınız ihalesiz işlere, adrese teslim ihalelere, müteahhitin isteğine göre düzenlenen şartnamelere... Buca Metrosu, finansmanı İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin özkaynakları ve uygun koşullu kredilerle sağlanan, İzmir tarihinin en büyük yatırımıdır.

Bu projede yandaş firma yok, biniş garantisi yok, yıllarca başkaları tarafından işletilerek İzmirli'nin geleceğinin ipotek altına alınması yok!

Bizler, sizin yaptığınız gibi kamu yatırımlarını yüksek ihale bedelleri ve garantilerle birilerine peşkeş çekmeyeceğiz, kamu yatırımlarını AKP döneminde peydahlanan oligarkların hizmetine sunmayacağız. Biliyoruz çok üzüleceksiniz ama O Metro Buca'ya Gelecek!"

YORUMLAR

  • 0 Yorum