CHP'den İzmir'de '30 Ağustos' kutlaması

    CHP İzmir İl Başkanlığı'nca düzenlenen etkinlikte, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 100'üncü yıl dönümü kutlandı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, 30 Ağustos'un, işgal edilmiş ülkenin bağımsızlık destanı olduğunu söyledi. 

    CHP'den İzmir'de '30 Ağustos' kutlaması
    31 Ağustos 2022 - 10:35 - Güncelleme: 31 Ağustos 2022 - 10:36

    CHP İzmir İl Örgütü'nün 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlediği törene; CHP genel başkan yardımcıları Seyit Torun ve Ali Öztunç'un yanı sıra İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, parti üyeleri katıldı. Etkinlikte saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından CHP İl Başkanı Yücel, Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı. Daha sonra CHP Genel Başkan Yardımcısı Torun, 30 Ağustos'un, işgal edilmiş ülkenin bağımsızlık destanı olduğunu belirtti. Torun, "İnadına başarmak zorundayız. Hep birlikte başaracağız, birlikte mücadele edeceğiz. Bu ülkenin sorunlarını çözecek hem sermaye hem insan birikimi var. Tek bir şeye ihtiyacımız var; kaynakları doğru yerde kullanmaya, doğru yönetilmeye, inşallah onu da yapılacak ilk seçimde ortaya koyacağız" dedi.

    CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztunç ise Zafer Bayramı'nı kutlayarak, emeği geçenlere teşekkür etti.

    'BARIŞA SIMSIKI SAHİP ÇIKMAK ZORUNDAYIZ'

    İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer de "Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, daima barışmak için savaştı. Bunun tersini yapmanın ise cinayet olduğunu öğütledi. Bir zaferi kazanmanın yolu savaştan, o zaferi korumanın yoluysa barıştan geçer. Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde kazandığımız büyük zaferin ardından sağlanan barışa, sımsıkı sahip çıkmak zorundayız çünkü barış aynı zamanda refahın ve demokrasinin teminatıdır. Mustafa Kemal Atatürk'ün evlatları olarak söz veriyoruz ve diyoruz ki senin kurduğun cumhuriyetin ikinci yüzyılında, onu demokrasinin tatlı güneşiyle aydınlatacağız. Barış sözcüğünden rahatsız olanların iki yakası, iki dünyada da elimizde olacak. Bu tarihi gün ve anda, insanlık tarihinin emperyalizme karşı en büyük zaferiyle sonuçlanan Büyük Taarruz'un 100'üncü yılını coşkuyla kutluyorum" diye konuştu.

    CHP İl Başkanı Yücel ise Zafer Bayramı'nı kutlayarak, "Bugünleri görmemizi sağlayan başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere vatan savunması için canını veren tüm şehitlerimizi, saygıyla rahmetle ve minnetle anıyorum" dedi. (DHA)


    YORUMLAR

    • 0 Yorum