• Reklam

CHP'den ihraç edilen eski belediye başkanı geri döndü

Bayraklı Belediye Eski Başkanı Hasan Karabağ'ın Cumhuriyet Halk Partisi'nden (CHP) ihracına ilişkin yargı süreci sonlandı. Karabağ'ın YDK kararını mahkemeye taşıdığı yargı sürecinde karar açıklandı. Ankara 7.Asliye Hukuk Mahkemesi CHP YDK'sının onayladığı ihracın iptaline karar verdi.

CHP'den ihraç edilen eski belediye başkanı geri döndü
29 Mart 2022 - 23:54

İzmir Bayraklı Belediye Eski Başkanı Hasan Karabağ'ın Cumhuriyet Halk Partisi'nden (CHP) ihracına ilişkin yargı süreci sonlandı. 

Bayraklı'da 2009-2019 yılları arasında iki dönem görev yapan ve 31 Mart 2019 yılında yapılan yerel seçim sürecindeki sert açıklamalarıyla nedeniyle disipline sevk edilen Bayraklı Belediye Eski Başkanı Karabağ için aynı yılın Kasım ayında ihraç kararı çıkmış, Karabağ'ın itirazını değerlendiren CHP Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) da 2021 yılının Kasım ayında oy birliğiyle aldığı kararla bu ihracı onaylamıştı. 

Karabağ'ın YDK kararını mahkemeye taşıdığı yargı sürecinde karar açıklandı. Ankara 7.Asliye Hukuk Mahkemesi CHP YDK'sının onayladığı ihracın iptaline karar verdi. 

KARABAĞ: BU BİR EMSAL KARAR! 
Böylece parti üyeliği iade edilen Karabağ mahkeme kararı hakkında yaptığı açıklamada, "Karar usule uygun değildi, baştan itibaren bir yanlışlık vardı. Bir belediye başkanının görevi esnasındaki fiilleri ancak MYK'nın dosya hazırlaması ve YDK'nın kararıyla sonlandırılabilir. Benim için sürpriz olmadı. Karar kesinleşti. Bu bir emsal karar! Benim üyeliğimi silmeye çalıştılar ama CHP'liliğim silinemez. Hayatım CHP'de geçti. Mustafa Kemal Atatürk'ü, Cumhuriyeti ve CHP'yi savunmaya devam edeceğim" dedi.  


YORUMLAR

  • 0 Yorum