• Reklam

CHP'de tartışılan fotoğraf! Abdülhamit önünde açıklama

Görevden alınan Torbalı CHP İlçe Başkanı'nın yerine İzmir İl Başkanlığınca "Geçici Yönetim Kurulu Başkanı" olarak atanan Övünç Demir'in Padişah Abdülhamit'li fotoğrafı tepkilere yol açtı.

CHP'de tartışılan fotoğraf! Abdülhamit önünde açıklama
16 Şubat 2022 - 22:59

27 Şubat'ta yapılacak olağanüstü kongrede adaylığını basın açıklamasıyla duyuran Övünç Demir'in fotoğrafında yer alan ayrıntı, CHP kamuoyunda büyük tartışma yarattı. Geçici Yönetim Kurulu Başkanı ve kongrede aday olacağını açıklayan Övünç Demir'in Osmanlı Padişahı Abdülhamit'in fotoğrafı önünde poz vermesi eleştiri konusu oldu. Torbalı Belediye Meclisi'nin AK Partili Grup Başkanı Özgür Erman Çağlar'ın da kayınbiraderi olan Demir'in fotoğrafı sosyal medyada olumsuz tepkiler aldı.
27 Şubat’ta gerçekleşecek olan ilçe kongresinde aday olan Övünç Demir iddialı açıklamalarda bulunmuştu:
“Adayım çünkü partimizin ciddi anlamda ivme kazanması lazım. Önümüzde bir genel seçim, akabinde de yerel seçim var. Eğer olağan süreç işlemezse bu kadrolar yerel seçimleri çıkartacak. O yüzden genç, enerjik, ilçeyi iyi okuyan, siyasete yön verebilecek, karşı mahalle diye tabir ettiğimiz diğer partilerden de mütevazilikle, toplumda kazanmış olduğu saygınlıkla oy alabilecek bir yapı oluşması lazım. Biz bunu iyi yapabileceğimize inanıyoruz. Zaten yıllardır siyasetin içindeyiz. Bugüne kadar verdiğimiz emek ortada, tecrübelendik. Bu nedenlerle örgütün terazisine çıkmaya karar verdik. En iddialı aday benim”

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanlığı Torbalı için kongre tarihini 27 Şubat Pazar günü olarak açıkladı. İlçe Başkanlığına Erol Günaydın’ın görevden alınmasının ardından geçici kurul başkanı olarak atanan Övünç Demir, Torbalı Meclis Üyeliğinden istifa eden Yıldız Sivrikaya ve eski ilçe başkanı Faruk Akpınar koltuğa talip oldu. Kongre başka aday çıkmazsa 3 adaylı gerçekleşecek.


YORUMLAR

  • 0 Yorum