• Reklam

Başkanvekili ve 2 meclis üyesi CHP'den atılıyor

CHP İzmir İl Yönetimi Karaburun Belediyesi meclis üyesi Alpaslan Bilen ve Gaziemir Belediyesi meclis üyesi İbrahim Özkar’ın partiden kesin ihraç edilmesi, Çiğli Belediye Başkan Yardımcısı Ali Rıza Koçer’in 2 yıl geçici ihraç edilmesi istemiyle il disiplin kuruluna sevklerine karar verdi.

Başkanvekili ve 2 meclis üyesi CHP'den atılıyor
17 Haziran 2023 - 00:56
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Yönetim Kurulu haftalık olağan yönetim kurulu toplantısını gerçekleştirdi. İl Başkanı Şenol Aslanoğlu’nun başkanlık ettiği toplantının gündeminde, örgüt toplantıları, kongreler takvimi ve disiplin dosyaları vardı.

Toplantıda alınan karara göre Karaburun Belediye Meclis üyesi Alpaslan Bilen ve Gaziemir Belediye Meclis üyesi İbrahim Özkar’ın partiden kesin ihraç edilmesi, Çiğli Belediyesi Başkan Yardımcısı Ali Rıza Koçer’in partiden 2 yıl geçici ihraç edilmesi istemiyle il disiplin kuruluna sevklerine de karar verildi.



KADIN BAŞKANA İSTİFA ÇAĞRISI YAPMIŞTI
Karaburun Belediye Meclisi’ne birinci sırada seçilen ve aynı zaman Büyükşehir Belediye Meclis üyeliği görevi de bulunan Dr. Alpaslan Bilen, Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan’a istifa çağrısında bulunmuştu. Bilen açıklamasında "Beklenen icraatı ustalıkla yönetecek, notalara uyup, anlayabilen bir orkestra şefi şarttır. Aksi takdirde hangi beste uygulanmaya kalkmışsa ortaya senfoni değil, bir kakofoni çıkar. 4 yıldır yapılan icraat ve uygulamalar bir orkestra şefinin ortaya çıkmadığını gösteriyor. Önergem, Sayın İlkay Girgin Erdoğan'ın derhal Karaburun'un önünden çekilmesi ve istifa etmesidir" diye konuşmuştu.



KOÇEER'İN MUHTARI DÖVDÜĞÜ İDDİA EDİLMİŞTİ
Çiğli’de sık sık ismi gerilimler ile gündeme gelen Belediye Başkan Yardımcısı Ali Rıza Koçer, bu kez de iddialara göre Uğur Mumcu Mahallesi Muhtarı Hıdır Işık'ı darp etmişti. Belediye ekipleri ile birlikte  Uğur Mumcu Mahallesi Muhtarlığı arkasında bulunan parka gelen Koçer, iddialara göre ağaçların kesilmesi ve oyun parkının kaldırılması talimatı verdi. Ekiplerin bölgede bulunduğu sırada park yanında yer alan kahvehanede oturan vatandaşların olaya müdahale etmesi ile birlikte ise gerginlik tırmandı.  Koçer’in talimatı sonrası korumalarla vatandaşlar arasında gerginlik yaşanırken Muhtar Işık'ın araya girdiği ve Koçer’in ise Işık’a yumruk attığı iddia edildi. Edinilen bilgilere göre Işık yumruk sonrası dengesini kaybederek yere düşerken, Koçer öfkesine hakim olamayıp yerde olan Işık’ı tekmelemeye devam ettiği iddia edildi. 



'BAŞKANIN ALDIĞI RÜŞVETLERİ KONUŞ' DEMİŞTİ
Gaziemir Belediye Meclis üyesi İbrahim Özkara, Haziran ayı meclis oturumunda sarf ettiği "Sen Halil İbrahim Şenol zamanındaki rüşvetleri konuş" sözü kamuoyunda tartışmalara neden olmuştu.  Özkara, 2021 yılında da partiyi kamuoyunda tartıştırdığı gerekçesiyle disiplin kurulundan uyarı cezası almıştı. (egedesonsöz)

YORUMLAR

  • 0 Yorum