• Reklam

CHP Bayraklı'da belediye başkanının desteklediği aday seçildi

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir'de olağanüstü kongresini gerçekleştiren son ilçe olan Bayraklı'da seçim sona erdi. Yeterli imzayı toplamayı başaran Samed Tekin, Memet Yılmaz ve Didem Gültekin'in yarıştığı seçimde; Gültekin, 199 oy alarak CHP Bayraklı'nın yeni başkanı seçildi.

CHP Bayraklı'da belediye başkanının desteklediği aday seçildi
13 Mart 2022 - 20:32
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir'de son dönemlerde yaşanan görevden almalar ve istifalar ile olağanüstü kongre sürecine giren 4 ilçeden sonuncusu olan Bayraklı'da delegeler sandık başına gitti.
CHP İzmir'de geçtiğimiz aylarda 17 kişilik ilçe yönetiminin 10'unun istifa etmesi sonrası yönetimi düzen CHP Bayraklı eski Başkanı Pınar Susmuş'un ardından ilçede 'yeni başkan kim olacak' soruları sorulmaya başlanmıştı.

Susmuş'un ardından ise İl Yönetimi geçici yönetim olarak 13 Aralıkta Necati Şahin atanırken, atamanın üzerinden yaklaşık olarak 4 ay geçmesi sonrası ise sandık kurulma kararı alınmıştı.

YENİ BAŞKAN BELLİ OLDU
Cumhuriyet Halk Partisi Bayraklı'da ilçe yönetiminin istifası sonrası başlayan seçim süreci bugün gerçekleştirilen olağanüstü kongre ile tamamlandı.

Samed Tekin, Memet Yılmaz ve Didem Gültekin'in arasında gerçekleşen seçim yarışında en yüksek oyu alan Didem Gültekin CHP Bayraklı'nın yeni başkanı oldu.

369 delegenin oy kullandığı seçimlerde Didem Gültekin'in 199 oy aldığı kongrede Memet Yılmaz 102 oy alarak ikinci olurken Samet Tekin ise 64 oy aldı.

YENİ BAŞKAN GÜLTEKİN'DEN İLK AÇIKLAMALAR: YOLUMUZ AÇIK OLSUN!
Seçim sonrası açıklamalarda bulunan Didem Gültekin birlik ve beraberlik mesajı verirken, "Adaylık konuşmasında söz vermiştim. Liste rengi oktur hepimiz biriz diye. Ben inanıyorum kiiktidara yürüdüğümüz bu süreçte Memet Abim de Samet Abim'de bizleri asla yalnız bırakmayacaktır. Biz bugün burada bile dayanışma örneği gösterdik. Çünkü biz CHP ailesiyiz. Biz inanıyoruz biz kararlıyız biz iktidara yürüyoruz. Geliyor gelmekte olan diyoruz. Tüm delegelerimize, büyüklerimize, kardeşlerimize, kadınlarımıza en çok  da geçlere teşekkür etmek istiyorum. Biz bu yolda omuz omuza 2023'de CHP'yi iktidara Genel Başkanımızı da Cumhurbaşkanlığına taşımaya söz veriyoruz. Bayraklı'dan iktidar ateşini yakacak mıyız? Yolumuz açık olsun" diye konuştu.

SANDAL: BU SAATTEN SONRA HEPİMİZ BİRİZ
Kongre sonrası değerlendirmelerde bulunan Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal ise ilçede bundan sonra birlikte ve beraberlik olacağını vurgularken, "Burası Bayraklı. Burada kavga, gürültü olmaz. Burada örgüt, ele ele kol kola. Bu saatten sonra Bayraklı siyasal özgürlüğünü ilan etmiştir. Bütün arkadaşlarımızla el birliği içerisinde yolumuza devam edeceğiz. Bizim için listenin rengi önemli değil. Bu saatten sonra hepimiz biriz. Dün dünde kaldı. Yarına dair konuşacağız" ifadelerini kullandı.



GÜLTEKİN: BAYRKALI'DA 101 BİN OLAN CHP OYUNU…
Konuşma sırasına göre son olarak kürsüye çıkan ve konuşmasını gerçekleştiren Didem Gültekin ise, "Geliyoruz… Kadınlar, gençleri, işçiler, çiftçiler, ezilenler… Omuz omuza iktidara geliyoruz. Biz kadınlar olarak kimsenin avradı değil, Cumhuriyetin kadınlarıyız. Türkiye'nin geldiği ortam ortada. Karşımızda 20 yıllık bir iktidar yok. Cumhuriyet kurulduğundan beri içindeki öfkeyi kini kartopu gibi büyüten bir güruh ile karşı karşıyayız. Bunlar geldiklerinde önce insanlarımız yoksullaştırdılar, sonra kendilerine mecbur bıraktılar. Bugün Türkiye'de insanlar kutuplaştırılmış vaziyette. CHP öyle bir partidir ki. CHP devleti kuran bir partidir. Savaş meydanlarında kurulmuştur. Bugün Cumhuriyet'in köklerine dinamit koyulmuş durumda.Biz bugün bunlarla mücadele edeceğiz. Türkiye'de bugün sosyolojik bir değişim var. Liderimiz 6 farklı siyasi görüşü memleket kaygısı ile bir araya getirdi. Bu noktada muhalefet başka bir boyuta gelmiştir. Toplumsal muhalefete gelmiştir. Bizler yerellerde sağladığımız başarıyı omuz omuza genel iktidara taşımak zorundayız. Bana bu yolu Mustafa Kemal işaret etti. Gün birlik olma günü omuz omuza verme gündür. Biz tertemiz yeni bir sayfa açmak istiyoruz. Kavgasız tartışmasız tek hedefi iktidar olan bir safta… Biz her evde her sokakta olacağız. Bu mesela parti meselesi değil, memleket meselesidir.  Bugün CHP örgütü burada bir kişiyi yeni bir kadroyu değil, yeni bir anlayışı seçiyor. 6 farklı siyasi görüş bir araya geldiyse biz CHP olarak omuz omuz birlikte iktidar mücadelesi vereceğiz. Benim ilçe başkanı adayı olmakta tek bir amacım vardır. Bayrkalı'da 101 bin olan CHP oyunu 150 bin yapıp genel başkanımızı Cumhurbaşkanlığına taşımaktır. Sıkmadık el, girmedik ev bırakırsak ve sokaklardan uzak durursak namerdiz. Ben örgütten geliyorum. Hayatımı bu parti için feda ettim, helali hoş olsun, bir canım var bu partiye feda olsun. Ben CHP'liyim. Ben tepeden tırnağa Bayraklılıyım. Bu demokratik bir yatıştır ve örgüt iradesi tecelli edecektir. Yarın sabah uyandığımızda beyaz, mavi ve sarı listede bizim. Kazanan CHP olacak, kazanan Bayraklı olacak. Yetki verin iktidara gelelim." açıklamasını yaptı.


LİSTELER BELLİ OLDU:



YORUMLAR

  • 0 Yorum