CHP 126 belediye başkan adayını belirledi!

    CHP 126 belediye başkan adayını belirledi!

    CHP 126 belediye başkan adayını daha açıkladı. Parti Meclisi toplantısının ardından Manisa, Konya ve Samsun’un belediye başkan adayları belli oldu. Buna göre CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in memleketi Manisa’da Ferdi Zeyrek yarışacak. Çanakkale’de ise Muharrem Erkek aday gösterildi. PM, Ankara’da üç ilçenin de adayını belirledi. Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, yeniden aday gösterilecek.

    CHP 126 belediye başkan adayını belirledi!
    22 Aralık 2023 - 09:59
    Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Genel Başkan Özgür Özel başkanlığında toplandı. MYK, Parti Meclisi (PM) gündemine taşınacak konuları ele aldı. Parti Meclisi ise saat 18.30’da toplandı. Yaklaşık dört saat süren Parti Meclisi toplantısının ardından CHP Sözcüsü Deniz Yücel, partisinin 31 Mart 2024’te yapılacak olan yerel seçimlerde yarışacak olan 126 adayı açıkladı:

    “Parti Meclisi toplantımızda 160 seçim çevresinin görüşmeleri yapıldı. 160 seçim çevresinin 35’inde önseçim kararı alındı. 125’inde ise anketler, kamuoyu yoklamaları, örgüt görüşleri, bölge milletvekilleri, Parti Meclisi üyeleri ve o seçim çevrelerinde görevlendirilen heyetlerimizin MYK ve PM’ye sunduğu raporlar doğrultusunda adaylar belirlendi.”



    Özel’in memleketinde Ferdi Zeyrek yarışacak

    PM, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in memleketi Manisa’nın adayını da belirledi. Özel’in memleketinde CHP’nin adayı olarak Ferdi Zeyrek yarışacak.


    Konya Büyükşehir Belediye Başkan adayı İsmail Sonkaya olurken Samsun Büyükşehir Belediye Başkan adayı ise Cevat Öncü oldu. Böylelikle üç büyükşehirin daha adayları belirlenmiş oldu.



    Altı ilde yarışacak adaylar belli oldu

    Parti Meclisi, Çanakkale, Kırşehir, Bartın, Amasya, Ardahan ve Kütahya‘da yarışacak belediye başkan adaylarını belirledi.


    Buna göre Çanakkale’de Muharrem Erkek, Kırşehir’de Selahattin Ekicioğlu, Bartın’da Muhammet Rıza Yalçınkaya, Amasya’da Turgay Sevindi, Ardahan’da Faruk Demir ve Kütahya’da Eyüp Kahveci aday gösterilecek.

    Yenimahalle’de Fethi Yaşar yeniden aday gösterilecek


    YORUMLAR

    • 0 Yorum