Çevre Kurulu kararı! Buca Metrosu'na 7 gün 24 saat çalışma izni

    İZMİR Vali Yardımcısı İsmail Çorumluoğlu başkanlığında toplanan İzmir Valiliği Mahalli Çevre Kurulu (MÇK) kararları açıklandı. Açıklanan kararda, sağlık kuruluşlarından kaynaklanan tıbbi atık ve patolojik atıklarını toplama ücretleri belirlendi. Ayrıca Buca Metrosu inşaatına 7 gün 24 saat, kamu yatırımlarına temel imalatı tamamlanana kadar 24 saat çalışma izni verildi.

    Çevre Kurulu kararı! Buca Metrosu'na 7 gün 24 saat çalışma izni
    16 Aralık 2022 - 10:57 - Güncelleme: 16 Aralık 2022 - 10:58

    MÇK, İzmir Vali Yardımcısı İsmail Çorumluoğlu başkanlığında toplandı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirilen Mahalli Çevre Kurulu gündemindeki kararlar karara bağlandı. Açıklanan MÇK kararlarında, il sınırları içerisindeki sağlık kuruluşlarından kaynaklanan tıbbi atık ve patolojik atıklarına toplama ücretleri belirlendi. Ayrıca devam eden İzmir Hafif Raylı Sistemi 5. Aşama Üçyol Buca Hattı Yapım İşi' için 7 gün 24 saat, devam eden kamu yatırımları içim temel imalatları tamamlanana kadar 24 saat çalışma izni verildi.

    BUCA METROSU İÇİN 7 GÜN 24 SAAT ÇALIŞMA İZNİ

    İzmir sınırları içerisindeki sağlık kuruluşlarından kaynaklanan tıbbi atık ve patolojik atıkların 2023 yılı için geçerli toplama, taşıma, sterilizasyon, yakma ve bertaraf ücretlerinin kilogram başına 10,70 TL ve KDV, patolojik atık toplama taşıma ve yakma ücretlerinin kilogram başına 34,78 TL ve KDV olarak belirlenmesi oy birliği ile karar verildi. İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından ihale edilen ve sözleşme imzalanarak yapımı devam eden 'İzmir Hafif Raylı Sistemi 5. Aşama Üçyol Buca Hattı Yapım İşi' için iş bitim tarihi olan 31 Aralık 2025 tarihine kadar 7 gün 24 saat çalışma izni oy birliği ile karar verildi.

    KAMU YATIRIMLARINA 24 SAAT ÇALIŞMA İZNİ

    Konak'ın Mersinli Mahallesi'nde yapımı devam eden ve Gençlik ve Spor Bakanlığınca 2023 yılı ocak ayı içerisinde temel atma töreni planlanan 'İzmir Halkapınar Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu Yapım İşi'nin kamu yatırımı olduğu için temel imalatları tamamlanana kadar hafta sonu dahil 24 saat,  temel imalatları sonrasında ise saat 24.00'a kadara çalışma izni kamu yararına olduğu için oy birliği ile karar verildi. Çiğli'nin Balatçık Mahallesi'nde yapımı devam eden 'İzmir Çiğli 1000 Kişilik Öğrenci Yurdu Yapım İşi'nin kamu yatırımı olduğu ve acil ihtiyaç olduğundan olabildiğince erken tamamlanması gerektiği belirtilerek, temel imalatlarını tamamlanana kadar hafta sonu dahil 24 saat, temel imalatlarından sonra ise 24:00'a kadar çalışma izni kamu yararına olduğu için oy birliği ile karar verildi.(DHA)


    YORUMLAR

    • 0 Yorum