Çevre Bakanı'ndan İzmir tepkisi

    Karşıyaka'daki ağaç kesimi ile ilgili açıklama yapan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "Yönettikleri hiçbir yerde yeşil yatırımı olmayan CHP yine şaşırtmadı! Lafta en 'çevreci' kendileri, ama iş icraata gelince ağaçlara kıyıyorlar!" dedi.

    Çevre Bakanı'ndan İzmir tepkisi
    14 Ağustos 2022 - 18:46 - Güncelleme: 14 Ağustos 2022 - 22:11

    İzmir Büyükşehir Belediyesi yok çalışması kapsamında önceki gün Şemikler Mahallesi'nde bir fıstık çamını kesmesi tartışmalara neden olmuş. Sosyal medyadan paylaşılan görüntülere vatandaşlar da tepki göstermişti.
    AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ yaptığı açıklama ile "Hangi projenize engel oldu o yarım asırlık çınar? Yazıklar olsun." ifadelerini kullanmıştı. Dağ, açıklamasında "Anladık hizmetten, icraat ve projeden bihabersiniz. Anladık ortaya elle tutulur, gözle görülür bir eser koyamıyorsunuz. Anladık bir fidan bile dikemiyorsunuz. Anladık anladık da bari olanı yıkmayın. Hangi projenize engel oldu o yarım asırlık çınar? Yazıklar olsun." demişti.
    Kesilen fıstık çamı ile ilgili İzmir Büyükşehir Belediyesi Hemşehri İletişim Merkezi'nden açıklama geldi. Açıklamada ağacın taşınmasının mümkün olmadığı vurgulanarak Orman Bölge Müdürlüğü'nden izin alındığı bilgisi verildi.
    Açıklamada "Şikayet incelenmiş, Şemikler 6286/8-6276 sokak arasında açılacak yolun ortasında kalan çam ağacının taşınmasının mümkün olmadığı anlaşılmıştır. Trafik güvenliği için, Karşıyaka Belediyesi'nin başvurusu, Orman Bölge Müdürlüğü'nün onayının ardından ağaç zorunluluktan kesilmiştir." denildi.

    MAHALLELİDEN BELEDİYEYE ELEŞTİRİ
    Gazi Türksal, AA muhabirine, 51 senedir mahallede yaşadığını, her gün gördüğü ağacın kesilmesinden duyduğu üzüntüyü anlattı.

    Ağacın kesildiğini sonradan öğrendiğini kaydeden Türksal, "Çok üzüldüm. Evladımı kesmiş gibi, o kadar zoruma gitti. 1971 yılından beri buradayım. O zamandan beri duruyor. 50-55 senelik ağaç." ifadelerini kullandı.
    Mehmet Avgat da 70 yaşında olduğunu, 53 yıldır Şemikler'de yaşadığını, ağacın çok yaşlı olduğunu söyledi.
    Avgat, "Camiden çıktıktan sonra arkadaşlar söyledi. 'Kesmişler' dedi ağacı. 'Koca ağacı kesmişler' dedik. Öyle deyince gözlerimiz doldu." dedi.

    Belediyenin ağacı kesmesine anlam veremediğini ifade eden Avgat, "Alıp götürülebilirdi. Başka bir yere dikebilirlerdi. İmkanları var onu yapmalarına. Benim ciğerlerim gidiyor. Ciğerlerim mahvoluyor. Belediyenin yaptığı ayıp bir şey." diye konuştu.
    Şemikler'de 35 yıldır yaşadığını kaydeden 68 yaşındaki Nesibe Kılıç ise yol yapımında asfalt atıldığı sırada ağacın korunduğunu görerek sevindiklerini ancak daha sonra kesilmesiyle acı yaşadıklarını ifade etti.

    BAKAN KURUM DA TEPKİ GÖSTERDİ
    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Yönettikleri hiçbir yerde yeşil yatırımı olmayan CHP yine şaşırtmadı! İzmir'de bir ağacı kurtaramayıp, katletmişler. Lafta en 'çevreci' kendileri, ama iş icraata gelince ağaçlara kıyıyorlar! Biz onları kurtarırız, yenilerini dikeriz. Siz sosyal medya belediyeciliğine devam" ifadelerini kullandı.


    YORUMLAR

    • 0 Yorum