• Reklam

Çeşmeli üretici yöresel pazarlardan memnun

Çeşmeli üretici yöresel pazarlardan memnun
05 Ağustos 2021 - 12:10

Üretici Pazarı’nı hayata geçirerek yerli üreticilere destek veren Çeşme Belediyesi, tarımsal ilçenin ürünlerini de markalaştırıyor. Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, “Çeşme deniz, kum, güneşin yanı sıra tarım, hayvancılık gibi yerel değerleriyle de Ege’nin gözbebeği. Çeşme Limonu, Çeşme Kavunu, Beyaz Soğanı ve Çeşme Sakız Enginarı gibi yerel değerlerimizin üretimini destekleyerek, yerli tohumlarımızı koruyacak, gelecek kuşaklara sağlıklı gıdaların ulaşmasını sağlıyoruz. Kadim buğdayımız Karakılçık buğdayını üreticimize dağıttık, belediyemiz bünyesinde kendi zeytinimizi ve zeytinyağımızı üretmeye başladık. 40 yıl sonra 200 yıllık sakız ağaçlarımızdan ilk sakız hasadını yaptık. Her zaman çiftçimizin ve üreticimizin yanında olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.
Belediyenin bu desteğinden memnun olduklarını anlatan Çeşme Çiftlikköylü üreticilerden Şevket Kanat ve Mehmet Kanat, şunları söyledi:
"Belediye her mahallede de olduğu gibi Çiftlikköy'de de üreticiler için tezgah kurdu. Burada bizlerden herhangi bir ücret almıyor. Ürettiğimiz kavunu, biberi halkımıza aracısız satıyoruz. Yerli kavunun kilosunu 5 lirayla 7.5 lira arasında veriyoruz" dedi.


YORUMLAR

  • 0 Yorum