• Reklam

Çeşme ve Konak'ta 'tam kapanma' denetimleri

İzmir'in Çeşme ve Konak ilçesinde 'tam kapanma' denetimi gerçekleştirildi. Denetimlerde bir taksi sürücüsünün ehliyetsiz araç kullandığı tespit edilerek cezai işlem uygulandı.

Çeşme ve Konak'ta 'tam kapanma' denetimleri
02 Mayıs 2021 - 17:38 - Güncelleme: 02 Mayıs 2021 - 17:43
Korona virüs tedbirleri kapsamında ilan edilen 17 günlük 'tam kapanma'da tüm şehirlerde olduğu gibi İzmir'de de denetimler devam ediyor. İzmir Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Trafik Şube Müdürlüğü, Suç Önleme ve Soruşturma Büro Amirliği, Asayiş Şube Müdürlüğü ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Trafik Zabıta ekipleri, kentin en işlek yerlerinden olan Sait Altınordu Meydanı'nda geniş çaplı denetim yaptı. Ekipler, durdurdukları araçlardaki vatandaşların çalışma izin belgelerini kontrol etti. Denetimler esnasında ehliyetsiz olduğu tespit edilen bir taksi sürücüsüne 2 bin 700 TL para cezası uygulandı.

Çeşme ilçesinde ise Emniyet Müdürü Gürcan Alev koordinesinde kontroller yapıldı. Toplam 1208 kişi ve 684 aracın denetimden geçirildi.
Çeşme İlçe Emniyeti şu açıklamayı yaptı:

31.04.2021 ile 01-02 .05.2021 (Cuma-Cumartesi-Pazar) günlerinde, İl merkezinden ilçemize takviye olarak gelen; Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı 4 adet Motorize Yunus ekibi ile Çevikkuvvet Şube Müdürlüğüne bağlı 2 tim ve bu Şubeye bağlı 2 Atlı ve 2 Köpekli ekiplerle birlikte başta Covid-19 tedbirleri kapsamı olmak üzere, İlçemizde bulunan Liman kavşağı,Çakabey kavşağı,Alaçatı Dörtyol kavşağı ve Macrocenter kavşağında yapılan asayiş uygulamalarında;

*1208 şahsın HES ve GBT sorgusu ile 684 araç kontrol edilmiş;

* 109 ŞAHSA SOKAĞA ÇIKMA YASAĞINA RİAYET ETMEMEKTEN tutanak tanzim edilmiş

* Şüphe üzerine durdurulan bir araçta yapılan aramada, toplam ağırlığı 8,79 gr. gelen METANFETAMİN isimli Narkotik Madde ele geçirilmiş olup, araç içerisinde bulunan 2  şahıs hakkında gerekli yasal işlemler yapılmış,

* Yapılan yol uygulamalarında ARANAN 5 şahıs yakalanarak, haklarında gerekli işlemler yapılmış, 

* Yapılan trafik kontrollerinde kurallara uymadığı tespit edilen 17 araca toplam 4148₺ para cezası uygulanmıştır

YORUMLAR

  • 0 Yorum