Çeşme-Urla arasında büyük yangın

    İzmir'in Güzelbahçe ve Urla- Çeşme sınırında çıkan orman yangınına müdahale ediliyor. Kemalpaşa'daki yangın ise kontrol altına alındı. Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, ilçedeki yangının büyük olduğunu belirterek yardım istedi.

    Çeşme-Urla arasında büyük yangın
    30 Temmuz 2023 - 15:26 - Güncelleme: 30 Temmuz 2023 - 15:31

    Urla'da otoyolda seyreden bir otomobilde çıkan yangın ormanlık alana sıçradı.
    İzmir - Çeşme Otoyolu üzerindeki Zeytinler kavşağı mevkisinde seyir halindeki bir otomobilde henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.
    Sürücü tarafından güvenlik şeridine çekilen otomobildeki yangın yol kenarındaki ormanlık alana sıçradı.
    Rüzgarın etkisiyle yayılan yangına ilk müdahaleyi Güzelbahçe ilçesi Yaka Mahallesi'nde devam eden yangında görevli hava ekipleri yaptı.
    Yangına İzmir Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı 7 uçak, 8 helikopter ve kara ekipleriyle çevre ilçelerden itfaiye ekipleri müdahale ediyor.

    'Bu bir yardım çağrısıdır'
    Çeşme Belediye Başkanı  Ekrem Oran sosyal medya hesabından su tankeri çalışanlarına seslenerek yardım çağrısında bulundu. Başkan Oran paylaşımında, "Çeşme'de tankerle su taşıma işi yapan vatandaşlarıma sesleniyorum. Alaçatı gişelerden çıktıktan sonra Zeytinler'e giderken sağlı sollu çok büyük bir yangın var ve itfaiyemizin su ihtiyacını karşılamak üzere yardımınıza ihtiyacımız var. Tankerle su işi yapan vatandaşlarımızın dolu tankerlerle itfaiyenin yardımına gitmesini rica ediyorum. Bu bir yardım çağrısıdır" dedi. 


    ""
    Güzelbahçe'nin Yaka Mahallesi'nde yerleşim birimleri yakınında henüz belirlenemeyen nedenle yangın başladı.
    Rüzgarın etkisiyle ormanlık alana yayılan yangının kontrol altına alınması için İzmir Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı 4 uçak, 5 helikopter, 22 arazöz, 5 su ikmal aracı ve 3 dozerle çalışma başlatıldı.

    ""
    Kemalpaşa'nın Atatürk Mahallesi Tepeevler mevkisinde henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.
    Yerleşim birimlerine yakın konumda ve sarp arazideki yangının söndürülmesi için İzmir Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı 2 uçak, 4 helikopter, 13 arazöz, 3 su ikmal aracı ve 2 dozerin yanı sıra İzmir Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri ve TOMA araçlarıyla çalışma başlatıldı.

    KONTROL ALTINA ALINDI

    İzmir'in Kemalpaşa ilçesi Kale Mahallesi'nde çıkan orman yangını, havadan ve karadan yapılan müdahaleyle 1,5 saatte kontrol altına alındı. Bölgede soğutma çalışmaları devam ediyor.


    YORUMLAR

    • 0 Yorum