Çeşme Otoyolu'nda kuyruk! Bu çalışmayı yazın yapmanın alemi var mı?

    Çeşmeli turizmciler dertli... Özellikle hafta sonunda İzmir-Çeşme Otoyolu'nda yaşanan tıkanıklık ve oluşan kuyruk, sürücüleri çileden çıkardı. Otoyolu felç eden kuyruğun nedeni ise Karayolları'nın çalışması...

    Çeşme Otoyolu'nda kuyruk! Bu çalışmayı yazın yapmanın alemi var mı?
    20 Haziran 2022 - 19:12

    Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Karayolları ve Dışında Yaban Hayvan Ölümleri Projesi (KARAYAP) kapsamında İzmir-Çeşme Otoyolu’na yapılması planlanan ekolojik köprülerin inşaatına başlandı. Kışın yapılması gereken bu çalışmanın yaza, turizm sezonuna sarkması Çeşmeli turizmcilerin tepkisine yol açtı. Turizmciler şu açıklamayı yaptı:

    "Haziran ayı bitiyor. Bunun anlamı turizm sezonunun artık dolu dizgin başlayacak olmasıdır.
    İzmir'in en önemli turizm beldesi Çeşme’dir.
    Hem iç hem de dış turizm açısından yaz aylarında çok ciddi hareketlilik yaşanır.
    Turgut Özal’ın vizyoner bakış açısının ürünü olan Çeşme Otoyolu bu güzel ilçeye ulaşım problemini büyük ölçüde çözmüştür. Mamafih yüksek sezonda Pazar akşamüstleri yaşanan yoğunluk sebebiyle otobanda tıkanıklıklar oluşsa da tolere edilebilir bir boyuttadır. 

    Ancak birkaç aydır otoyolun Güzelbahçe-Urla kavşakları 4-5 km boyunca “ekolojik köprü” çalışmaları nedeniyle İzmir-Çeşme istikametinde kapatılmakta ve trafik geliş yolu bölünerek sağlanmaktadır. 
    Bu durum şimdiden sıkışıklıklara yol açmaya başlamıştır. 
    Hiç şüphe yok, yüksek sezonda Çeşme yolu tam anlamıyla “felç” olacaktır.
    Ekolojik köprü tabii ki doğaya saygılı insanların minnetle karşılayacağı bir projedir.
    Hayvan dostlarımızın otobanın iki tarafına geçişini sağlayan bu köprünün gerekliliği tartışmasızdır. 
    Ama bu sebeple yaz ortasında otobanın bir yönünün trafiğe kapatılması olacak iş değildir.
    Bu bir kış sezonu projesidir. 
    Karayolları umarız bu soruna bir erteleme çözümü oluşturur."

    Bu konuyu Çeşme Turistik Otelciler Birliği (ÇEŞTOB) yönetimi de İzmir Valiliği'ne ileteerek, çözüm istedi. ÇEŞTOB Başkanı Yakup Demir, "Sezonun hemen başında bir köprü inşaatı başladı. Sezonla birlikte biter ya da durdurulur inşaat diye beklerken yetmezmiş gibi ikinci inşaata başlandı. Şu anda gerçekten felç durumdayız. Çeşme turizmini ciddi oranda etkileyecek bir durum. Turizme darbe vurur."
    Gerçekten de bu durum atılım beklediğimiz turizme darbe vuracak cinsten. Dün akşam Çeşme'den yola çıkanlar eziyet çekti, gece yarısı evine varabildi.

    YORUMLAR

    • 0 Yorum