Çeşme'nin içme suyu sorunu çözülüyor

    İZMİR'in Çeşme ilçesinin içme suyu problemini çözeceği belirtilen 34 kilometrelik boru hattının 29 kilometresinin tamamlandığı belirtildi. Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Lütfi Akca, iletim hattını yıl sonu kadar tamamlamayı hedeflediklerini söyledi.

    Çeşme'nin içme suyu sorunu çözülüyor
    12 Eylül 2022 - 10:56 - Güncelleme: 12 Eylül 2022 - 10:57

    İzmir'in tatil cenneti ilçesi Çeşme'nin asırlık içme suyu problemini tarihe gömecek projede, adım adım sona yaklaşılıyor. 34 kilometrelik boru hattının 29 kilometresini  tamamladıklarını açıklayan DSİ Genel Müdürü Lütfi Akca, iletim hattını bu yıl sonuna kadar bitirmeyi planladıklarını  söyledi. Çalışmaların aralıksız sürdüğünü kaydeden Akca, "33 bin 668 metrelik toplam boru hattının şu ana kadar 29 bin metrelik kısmını döşedik. 55 sanat yapısından da 35'inin de imalatlarını tamamladık. Hedefimiz bu yıl sonuna kadar tüm iletim hattı ile sanat yapısı inşaatlarını bitirmek" dedi.

    Proje kapsamında 3 depo, 2 terfi merkezi bir de konvansiyonel arıtma tesisi inşa edeceklerini belirten Akca, gerekli kazı çalışmalarının tamamlandığını belirtti. Akca, tesiste günde yaklaşık 24 bin metreküp suyun arıtılarak Çeşmelilerin hizmetine sunulacağını kaydetti.

    YILDA 3.74 MİLYON M3 İÇME SUYU VERİLECEK

    Çeşme'nin içme ve kullanma suyu ihtiyacını karşılamak amacıyla inşa edilen Karareis ve Salman barajlarının dolu olduğunu belirten DSİ Genel Müdürü Lütfi Akca, "Proje tamamlandığında Çeşme'ye Karareis Barajı'ndan yılda 2,84 milyon metreküp, Salman Barajı'ndan ise 900 bin metreküp içme suyu vereceğiz. Ayrıca Salman Barajı'ndan 1700 dekar tarım arazisine de can suyu sağlayacağız" diye konuştu.

    Çeşme'ye yılda toplam 3.74 milyon metreküp içme ve kullanma suyu sağlayacak projenin bölge için önemini çok iyi bildiklerini kaydeden DSİ Genel Müdürü Akaca, amaçlarının projeyi hız kesmeden bir an önce tamamlayarak, Çeşme Yarımadası'nın asırlık su sıkıntısını kökünden çözmek olduğunu vurguladı. (DHA)


    YORUMLAR

    • 0 Yorum