• Reklam

Çeşme Kaymakamlığı inceleme başlattı

İzmir’in Çeşme ilçesinde otel ruhsatı alarak apartman yapan, mansetturkiye.com’un konuyu gündeme getirmesinin ardından inşaatı mühürlenen belediye meclis üyesi Aybars Yıldırım’ın ortağı olduğu mimarlık şirketinin bugüne kadar yaptığı işler mercek altına alındı.

Çeşme Kaymakamlığı inceleme başlattı
23 Ekim 2020 - 21:40 - Güncelleme: 23 Ekim 2020 - 21:46
 
Ekinoks Çevre ve Kültür Derneği’nin yaptığı başvuruyu işleme koyan Çeşme Kaymakamı Ünal Çakıcı, Milli Emlak Müdürlüğü’nden 27 Ekim 2020’ye kadar ulaştırması isteğiyle rapor istedi.
 

Çeşme Belediyesi’nin CHP’li Meclis Üyesi Aybars Yıldırım, otel ruhsatı almasına karşın 29 daireli apartman diktiği gerekçesiyle CİMER’e şikayet edildikten sonra kusurunu kabul ederek İmar Komisyonu üyeliğinden istifa etmişti. Halen inşaatı mühürlü olduğu öğrenilen Yıldırım’ın meclis üyeliğinden de istifa etmesi gerektiği dile getirilmişti.


İşte o meclis üyesi hakkında CİMER’e bir dilekçe daha gitti. Ancak bu kez sadece Aybars Yıldırım’ın kendisi değil ortağı olduğu şirket hakkında da suçlamalar yer aldı. Yıldırım’ın mimarlık şirketinin yaptığı çoğu inşaatın ve projenin yasaları çiğnediği öne sürüldü.


Ekinoks Çevre ve Kültür Derneği, halktan ulaşan ihbarları tekrar CİMER’e iletti. Konu kendisine ulaşan Çeşme Kaymakamı Ünal Çakıcı, dilekçedeki iddiaları Çeşme Milli Emlak Müdürlüğü’ne ileterek, “E-posta başvurularındaki konuların incelenerek hazırlayacağınız raporun 27 Ekim 2020 tarihine kadar Kaymakamlığımıza gönderilmesini rica ederim” notu düştü. Gelecek rapora göre kaymakamlığın müfettiş isteyip soruşturma açtırabileceği öğrenildi.

 
CİMER’e gönderilen ve Kaymakam Çakıcı’nın incelenmesini istediği dilekçenin içeriği şöyle:
 

Cumhurbaşkanlığı Makamına,
İzmir ili Çeşme ilçesi Belediyesinde halen Meclis Üyeliği yapmakta olan, önceki dönemde İMAR KOMİSYONU ve ENCÜMEN ÜYELİKLERİ bulunan AYBARS YILDIRIM ve 1993 yılında kurulu inşaat mimarlık Şirketi ERİTRE MİMARLIK inşaat şirketinde Aybars Yıldırım'ın ortağı olan ve önceki yıllarda Meclis Üyeliği, imar komisyonu ve encümen üyelikleri olduğu söylenen ALKIN ÖZDİL'İN Çeşme ilçesinde bugüne dek yapmış oldukları çok sayıda inşaatın, bölge imarına, imar notuna, ruhsatına veya ruhsat eklerine aykırı olarak inşa edildiği, yaptıkları binaların neredeyse tamamının 3194 sayılı imar kanunu geçici 16. maddesi kapsamında YAPI KAYIT BELGESİ başvurusu yapılarak YASAL hale getirildikleri, bir kısım yapılarının Yapı Kayıt Belgelerinin iptal edildiği ve haklarında yıkım işlemlerinin başlatıldığı, Bir kısım yapılarının inşaatlarının durdurulduğu ve mülk sahibi kimselere imar kirliliğine neden olmak suçundan para cezası kesildiği, bunlardan birinin, Eritre Mimarlık firmasının, 2018 yılı Haziran-temmuz- Ağustos aylarında, Ovacık Ballıdağ mevkii 196 ada 5 parseldeki tarım arazisi üzerinde yaptıkları inşaat olduğu, ancak inşaatı yapan meclis üyeleri hakkında herhangi bir işlem tesis edilmediği,

İnşaat şirketi sahibi meclis üyelerinin inşaat yaptırmak isteyen Müşterilerine ruhsat - izin- onay- denetimden muafiyet, imarda emsalden fazlasını TAAHHÜT ETTİKLERİ İDDİA EDİLMEKTE,
tüm bu iddialara rağmen Aybars Yıldırım'ın halen Meclis üyesi olarak makamında oturduğu ve Mimarlık firması ile inşaatlarında devam ettiği, mecliste, encümenlerde, imar komisyonlarında yer alan, Meclis te karar alma görevine haiz, aynı zamanda YASA KANUN VE YÖNETMELİKLERİN UYGULAYICISI KONUMUNDA kimselerin, böylesi bir ihlali veya ihmali gözden kaçırmış OLAMAYACAKLARI ifade edilerek, yapılan tüm şikayetlerin doğrultusunda, 1993-2020 yılları arasında her iki ortağın şahsen ve şirketlerinin TÜM inşaat faaliyetlerinin tümünün incelenmesi, hangilerinin yapı kayıt aldıkları, hangilerinin imar kanunlarına veya kıyı kanununa aykırı olduğunun raporlanması,
Tespit edilecek aykırılıklar ve ihlaller nazarında, GÖREV İHMALİ, SUİSTİMALİ, GÖREVİ KÖTÜYE KULLANMA, ve sair suçlardan haklarında yasal işlem başlatılması istenmektedir.


YORUMLAR

  • 0 Yorum