• Reklam

Çeşme Ilıca Plajı'nda hastalık var iddiası

Ünlü televizyoncu Saba Tümer'in "Çeşme Ilıca Plajı'ndan mümkünse denize girmeyin, çünkü zührevi hastalıklar baş gösterdi" şeklindeki sosyal medya paylaşımı, turizmcileri çılgına çevirdi. ÇEŞTOB Başkanı Yakup Demir, Ilıca Plajı'nın Mavi Bayrak'lı bir plaj olduğunu hatırlattı, halk sağlığını etkileyecek bir durumun söz konusu olacağına ihtimal dahi vermediklerini söyledi.

Çeşme Ilıca Plajı'nda hastalık var iddiası
30 Temmuz 2023 - 19:37
İzmirli ünlü televizyoncu Saba Tümer, sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşımda, Çeşme'nin dünyaca ünlü Ilıca Plajı'yla ilgili çok büyük bir iddiada bulundu. Tümer, Ilıca Plajı'nda zührevi hastalıkların baş gösterdiğini ifade etti, "Elinizden geldiğince bu plajdan denize girmeyin, Allah korusun, zührevi hastalıklara yakalanmayın" tavsiyesinde bulundu.

Saba Tümer verdiği kilolarla dikkat çekti - Son Dakika Magazin Haberleri

"UYARIYORUM, SAKIN ORADAN DENİZE GİRMEYİN"
"Çeşme'deki takipçilerimi uyarmak isterim" diye başladığı paylaşımında Saba Tümer, "Bizim çok yakın bir aile dostumuz var, kendisi jinekolog.. Birkaç gün önce mesaj atmış, Çeşme Ilıca Plajından mümkünse denize girmeyin, çünkü zührevi hastalıklar baş gösterdi, diye. Uyarayım dedim, böyle bir bilgiye sahibim. Çeşme Ilıca Plajı'ndan elinizden geldiğinde denize girmeyin, Allah korusun zührevi hastalıklara yakalanmayın" ifadelerini kullandı.

Yakup Demir: İstanbul'daki otellerde yer kalmadığı duyumlarımız var | Turizm Ajansı | Turizm Haberleri | Turizm Gazetesi

ÇEŞTOB BAŞKANI DEMİR: ASILSIZ İDDİA
Çeşme Turistik Otelciler Birliği Başkanı Yakup Demir başta olmak üzere pek çok turizmci, bu paylaşıma tepki gösterdi. Saba Tümer'e telefonla ulaşan Demir, şu açıklamalarda bulundu:
"Saba hanım, kesin bir araştırma olmadan böyle bir paylaşımda bulunduğu için üzüntü duyduğunu ve bir saat sonra paylaşımını sildiğini söyledi. Yakın aile dostu doktor, kumdan geçtiğini söylemiş. Fakat takipçilerinin alıntıları yayılmış durumda ve bundan çok büyük üzüntü duyduk. Çeşme'nin Ilıca Plajı bir markadır, Mavi Bayraklı bir plajdır. Plajımızda böyle bir sorun olduğuna dair en küçük bir şüphemiz yoktur. Fakat ÇEŞTOB olarak yine de kumdan ve deniz suyundan numuneler aldırarak gerekli tıbbi araştırmayı yaptıracağız, sonuçlarını da kamuoyuyla paylaşacağız. Zührevi hastalık saçıyor iddiası, çok büyük bir iddia. Böyle bir iddiayı kesinlikle kabul etmiyoruz." (EgeSonsöz)

YORUMLAR

  • 1 Yorum
  • Memet fevzi
    9 ay önce
    Seba tumer ılica plajina gelemediyi icin gelenleri kıskanmistir ve boyle gereksiz bir paylasim yapmistir...şimdi kahkahalar atiyordur zavalli...