Çeşme'de koruma alanları imara mı açılıyor

    İzmir’in turizm merkezi Çeşme’de Alaçatı-Altınyunus bölgesine ait yeni SİT haritası askıya çıktı. Değişiklikle birlikte bazı bölgelerin SİT derecesi düşürülerek yapılaşmasının önü açıldı.

    Çeşme'de koruma alanları imara mı açılıyor
    02 Temmuz 2022 - 12:21
    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü Çeşme’de Doğal SİT Alanı statüsündeki bazı bölgelere ilişkin aldığı kararları yayımladı.  Geçtiğimiz günlerde Resmi Gazete’de ilan edilerek duyurulan SİT değişikliği bakanlığın sitesinde yayımlanarak askıya çıkarıldı.

    Son değişikliklerle 38'inci grup olarak adlandırılan ‘Alaçatı-Altınyunus Etabı’ndaki bazı bölgelerin 2’nci derece doğal SİT özelliği korunarak ‘Doğal Sit-Nitelikli Doğal Koruma Alanı’ statüsü verildi. Bazı bölgelerin de SİT özelliği 2’den 3’e düşürülerek ‘Doğal Sit Sürdürülebilir Koruma ve Kontrollü Kullanım Alanı’ statüsü verildi. Doğal SİT dereceleri düşürülen bölgelerde yapılaşmanın önü açıldı. SİT haritası yayınlanan bölgede rüzgar enerji santralleri bulunması ise dikkat çekti.
    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın oluru ile yayımlanan “Doğal Sit- Nitelikli Doğal Koruma Alanı”, “Doğal Sit-Sürdürülebilir Koruma ve Kontrollü Kullanım Alanı” olarak ayrı ayrı tescillenen karar Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü’nün ilgili panolarında askıya kalacak. (Kaynak: Egedesonsöz)

    YORUMLAR

    • 0 Yorum