• Reklam

Çeşme'de en düşük villa 5 milyon lira

İZMİR'in turistik ilçesi Çeşme'de yaz sezonu ile birlikte otel ve konut fiyatları hareketlendi. Bölgede gayrimenkul danışmanlığı yapan Atilla Özbek, "Ortalama daire fiyatları, 2 milyon TL'den başlıyor. Villalar da en az 5 milyon TL'den başlıyor ve 100 milyon TL'ye kadar çıkıyor. Çeşme'de 2 milyon TL'den aşağıya 1+1 daire bulmak imkansız" dedi.

Çeşme'de en düşük villa 5 milyon lira
09 Haziran 2022 - 11:54 - Güncelleme: 09 Haziran 2022 - 11:55

Türkiye'nin önemli turizm cennetlerinden biri olan İzmir'in Çeşme ilçesi, denizi, havası, yöresel yemekleri ve eğlence sektörüyle yerli ve yabancı çok sayıda ziyaretçi ağırlıyor. Tatil sezonu ile birlikte otellerdeki doluluk oranları artarken, fiyatlar da yükseldi. Alaçatı Turizm Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Hayriye Çiçek Aslan, "Bu yıl pandemiden sonra yasaksız ilk yılımız. Dolu dolu misafirlerimizi ağırlayabileceğimiz bir yıl. Bu sene bizim için daha yoğun ve heyecanlı. Ot Festivali ile aslında burada sezon başlamış oldu. Doluluk oranları şu anda orta seviyelerde. Daha çok yabancı turistlere ev sahipliği yapıyoruz. İşletmeler, oteller, etkinlikler hazır" dedi.

'ÇEŞME'YE UZAK DOĞU ÜLKELERİNDEN ZİYARETÇİ GELİYOR'

Otellerde şu anda yüzde 70-80 doluluğa ulaştıklarını belirten Aslan, "Ağustos ayı için ön rezervasyonlar alındı. İzmir'e yakınlığımız ve ulaşım kolaylığı ile beraber kapılarımız yerli turistlere de açık. Hayli yerli turist ağırlıyoruz. Yabancı turistlerin de buraya gelmesi için çeşitli kampanyalar başlatıyoruz. Yazın Çeşme deniziyle, sokaklarıyla, eğlencesiyle güzelleşirken kışın da doğa yürüyüşleriyle, kumsalıyla turizme katkı sağlıyor. Bu süreç içerisinde yabancı turisti daha çok eylül- ekim aylarında ağırlıyoruz. Yerli turist her yerden geliyor. Ege'nin lezzetlerini tatmak isteyen, Ege'yi görmek isteyen kişiler Çeşme'den başlıyor. Bayram haftalarında yerli turist artıyor. Çeşme Uzak Doğu ülkelerinden çok ziyaretçi alıyor. İsviçreliler, İtalyanlar ve Ruslar, eylül- ekim aylarında Çeşme'ye gelirken Avrupalılar daha çok yaz aylarını tercih ediyor" diye konuştu.

KONUTLAR 2 MİLYON TL'DEN BAŞLIYOR

Bölgede gayrimenkul danışmanlığı yapan Atilla Özbek de Çeşme'deki konut fiyatları ile ilgili şunları söyledi:

"Pandemi bitince insanlar daha çok otelleri tercih etmeye başladı. Kiralık konutların fiyatı daha yüksek kaldı. Satılık olarak da genelde fiyatlar yüksek. Çeşme imara açılan alanlar kısıtlı. Ortalama daire fiyatları, 2 milyon TL'den başlıyor. Villalar da en az 5 milyon TL'den başlıyor ve 100 milyon TL'ye kadar çıkıyor. Çeşme'de 2 milyon TL'den aşağıya 1+1 daire bulmak imkansız. Villalarda sezonluk kiralıklar, 250-300 bin TL'den başlıyor. Yüksek rakamlar müşterileri şaşırtıyor ama zaman içinde yeni fiyatlara alışıldığını gözlemliyoruz." (DHA)

 


YORUMLAR

  • 0 Yorum