Çeşme'de devlete ait arazideki otel denizi doldurdu

    İzmir'in turistik Çeşme ilçesinde eskiden Özel İdare'ye, şimdi İzmir Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı'na ait olan tesislerin işletmecisi denizi doldurdu. Yapılan işlemler tepki çekti.

    16 Nisan 2021 - 14:17 - Güncelleme: 16 Nisan 2021 - 20:26
    Çeşme'de yaşayan İngiliz vatandaşı bir kişinin çektiği görüntüler bir çevre katliamını ortaya çıkardı. Dünyanın en iyi plajları arasında gösterilen Ilıca Plajı'nın hemen bitiminde, Şifne yolunda bulunan YİKOB'A (İzmir Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı) bağlı arazide bulunan tesisleri kiralayarak otel olarak işleten kiracının denizi doldurduğu görüntülerde yer aldı. 
    Uzun yıllar Çeşme'de ev kiralayarak yaşadığını belirten bir İngiliz'in bu katliama sessiz kalmayıp duyurmasıyla ekiplerin harekete geçtiği öğrenildi. Ancak dolan denizdeki bu hafriyatın bu alanda yaşayan canlıları etkilediği belirtiliyor. İşte o görüntüler ve doldurulan denizin durumu.
    Ekinoks Çevre ve Kültür Derneği Başkanı Başak Yasemin Kumaş, konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:
    "Ilıca Plajı'ndan tarafımıza gönderilen ihbarı şaşkınlıkla izliyoruz. Çeşme sürekli kıyı ihlalleri ile gündeme geliyor. Uzun yıllar Çeşme'de ev kiraladığını belirten bir İngiliz bile bu konuyu gündeme alırken, yetkililerin sessizliği de ayrıca düşündürücüdür. Hangi izin ve onay ile devam ettiği sorgulanması gereken kıyı dolgusu hakkında valiliği, kaymakamlığı ve belediyeyi göreve davet ediyoruz."

    YORUMLAR

    • 0 Yorum