Çeşme'de depremzedelerin misafirliği bitti

    Deprem bölgesinden Çeşme’deki otellere 1 aylık süre ile yerleştirilen afetzedelerin turizm sezonu sebebiyle başka illere nakledilmesi için çalışmalara başlandı.

    Çeşme'de depremzedelerin misafirliği bitti
    11 Mart 2023 - 11:54
    Türkiye deprem felaketinin yaralarını sarmaya çalışıyor. Evleri yıkılan vatandaşlar AFAD aracılığı ile sahil bandında bulunan otellere de yerleştirilmişlerdi. İzmir’de de  60 binin üzerinde afetzede göç ederken bazı depremzedeler tahsis edilen otellerde kalmaya devam ediyor.
    1 aylık süre verilen otel konaklamaları konusu ile ilgili ise süreç tamamlanmış durumda… Edinilen bilgilere göre AFAD yetkilileri afetzedelerin başka bölgelere nakledilmesi için harekete geçti. 15 Nisan’da start verilecek olan turizm sezonu öncesinde afetzedelerin başka kentlerde konteyner, otel yada konutlarda konaklaması için çalışmaların yürütüldüğü kaydedildi.



    ZORLAMA SÖZ KONUSU DEĞİL
    Çeşme Turistik Otelciler Birliği (ÇEŞTOB) Yakup Demir, Çeşme’de halen 330 afetzede vatandaşın otellerde konakladığını belirtti. Demir açıklamasında “Depremzedelerin yerleri hazır. Çeşme, Çanakkale’ye entegre edildi. Ama biz Çanakkale’ye gitmek istemiyoruz diyen başka bölgeye de gidiyor. Oteller artık sezona hazırlanacak ve otellerdeki misafir etme günü de bir aylık bir süreçti. Zorlama söz konusu değil. İletişim kurularak zorlamadan bir neticeye ulaşılmaya çalışılıyor” dedi.

    SÜRE 1 AYLIKTI
    Bölgedeki otelcilerin afetzedelerin ağırlanmasında önemli bir rolü olduğunun da altını çizen Demir şunları söyledi:
    "Biz depremin olduğu ilk 24 saatte otellere otelleri depremzedelere açtık. Dedik ki bir ay süreyle AFAD ile koordinasyonlu şekilde bir ay süreyle devletimiz iskan hakkı verinceye kadar veya medenice konaklama imkanı verilinceye kadar ağırlayacağız dedik. Ve gerçekten yemesiyle, içmesiyle, gıdasıyla hatta diş fırçasından diş macununa kadar çocuk oyuncağına kadar her şey sağlandı.” (Egedesonsöz)

    YORUMLAR

    • 0 Yorum