Çeşme'de 30 Ağustos coşkusuna binlerce kişi eşlik etti

    İzmir'in Çeşme ilçesinde, 30 Ağustos Zaferi'nin 101'inci yıl dönümü büyük bir coşkuyla kutlandı. Binlerce vatandaşın katılımı ile Fener Alayı'nın gerçekleştirildiği gecede Yaşar sahne aldı. Çeşme Belediye Başkanı M. Ekrem Oran, "Bizlere asırlar boyu kılavuzluk edecek Kemalist devrimlerin meşalesini bir an olsun elimizden bırakmayacağız" dedi.

    Çeşme'de 30 Ağustos coşkusuna binlerce kişi eşlik etti
    31 Ağustos 2023 - 13:55 - Güncelleme: 31 Ağustos 2023 - 13:56

    26 Temmuz 1922'de başlayan ve 30 Ağustos'ta büyük bir zaferle sonuçlanan Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Muharebesinin 101'inci yılında Çeşme'de büyük bir coşku vardı. Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk Anıtı'na konulan çelenk sunma törenleriyle başlayan kutlamalar Fener Alayı ile devam etti. Çeşmeliler gerçekleştirilen Fener Alayı ile 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı büyük bir coşkuyla kutlarken, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve cumhuriyetin koruyucularını andı. Fener Alayı'nda zafer şarkıları hep bir ağızdan söylenirken, bazı vatandaşlar büyük coşkuya evlerinin balkonlarından ortak oldu. Vatandaşlar, ellerinde bayraklarla Mehmetçik Parkı önünden Cumhuriyet Meydanı'na kadar Zafer Yürüyüşü yaptı.

    Şarkıcı Yaşar, Zafer Bayramı'nda şarkılarını Çeşmeliler için seslendirdi. Konser sonunda ise Çeşme Belediye Başkanı M. Ekrem Oran ve eşi Nuriş Oran ile birlikte ellerinde Türk bayraklarıyla İzmir Marşı'nı söyledi.

    'KEMALİST DEVRİMLERİN MEŞALESİNİ BIRAKMAYACAĞIZ'

    "101 yıl önce Aziz şehitlerimizin vatan uğruna verdiği o büyük mücadeleyi asla unutmayacağız" diyen Çeşme Belediye Başkanı M. Ekrem Oran, "Ulu önderimizin emperyalizme diz çöktüren azmini, inancını dünyayı kendisine hayran bırakan kurmay aklını asla unutmayacağız. Bizlere asırlar boyu kılavuzluk edecek Kemalist devrimlerin meşalesini bir an olsun elimizden bırakmayacağız. Bağımsızlık şarkıları söylemeye, bilimle, sanatla, alın  teriyle, üreterek, bölüşerek, kadınlarımızla kol kola, gençlerimizle yan yana Mustafa Kemal'in ışığında inatla yılmadan, yorulmadan karanlığın üzerine yürümeye devam edeceğiz. Çünkü; O'nun izinde yürüdüğümüz her yolun sonu zafer. Ulu önderimiz 'Zafer, zafer benimdir diyebilenindir' demiş. Şimdi hep birlikte en güçlü şekilde haykıralım; 'Zafer Benimdir!'" diye konuştu.


    YORUMLAR

    • 0 Yorum