• Reklam

Çeşme Belediyesi Tiyatro Günleri başladı! Başkandan davet var

İZMİR'in Çeşme ilçesinde, 5 gür sürecek 'Tiyatro Günleri' başladı. Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, tüm tiyatro severleri 'Tiyatro Günleri'ne davet etti.

Çeşme Belediyesi Tiyatro Günleri başladı! Başkandan davet var
03 Mayıs 2023 - 13:52 - Güncelleme: 03 Mayıs 2023 - 13:53

Çeşme Tiyatro Günleri, kültür merkezi olarak kullanılan Aya Haralambos Kilisesi'nde başladı. 7 Mayıs'a kadar sürecek Tiyatro Günleri kapsamında ilk olarak Türk Tiyatrosu'nun duayen ismi Yıldız Kenter anısına, sanatçının yıllarca sahnelediği 'Ben Anadolu' isimli oyun Ayça Bingöl'ün yorumuyla izleyicilerle buluşacak.
4 Mayıs'ta Tiyatro Lotus, 'Bir Alzheimer'ın Anıları' isimli oyunu sahneleyecek. Tiyatro oyuncusu Mustafa Kırantepe'nin tek kişilik oyunu, dünyamızın gerçekliğini önümüze serecek. Oyun, bir tiyatro oyuncusunun, oyuna çıkmadan önce aldığı şok haberin de etkisiyle kendi hikayesini seyirciyle paylaşmasını konu ediniyor.
5 Mayıs'ta ise 'Sevgili Arsız Ölüm: Dirmit' oyunu Çeşmeli tiyatro severlerle buluşacak. Popüler yazar Latife Tekin'in romanından uyarlanan ve farklı kategorilerde çok sayıda ödüle layık görülen oyun Çeşme'de sahne almaya hazırlanıyor.
6 Mayıs'ta da Tiyatro Hemhal'in tek kişilik oyunu 'N'Olcak Bu Yusuf Umut'un Hali' bir tür 'kayıp erkek' öyküsü, Hakan Emre Ünal'ın etkileyici performansı ve yaratıcı ışık tasarımıyla sahnelenecek.
Tiyatro Günleri'nin kapanışını ise 7 Mayıs'ta, mizah ve öfke dozunu iyi ayarlamasıyla da klişeleşmiş kadına yönelik şiddet oyunlarından ayrışan 'Herkes Kocama Benziyor' ile yapılacak. Oyunda Pınar Güntürkün rol alacak. Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, tüm tiyatro severleri 'Tiyatro Günleri'ne davet etti.


YORUMLAR

  • 0 Yorum