Çeşme Belediyesi suçüstü yaptı, dolguyu durdurdu

    Çeşme ilçesinde, mülkiyeti İzmir Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı'na ait olan ve özel bir şirket tarafından işletilen Ilıca'daki otelin önündeki denize dolgu yapılmasının ardından belediye ekipleri harekete geçti. Dolgu işlemi durdurulurken çok yönlü soruşturma başlatıldı.

    Çeşme Belediyesi suçüstü yaptı, dolguyu durdurdu
    19 Nisan 2021 - 13:06
    İzmir'in turistik Çeşme ilçesinde yaşayan bir İngiliz vatandaşının çektiği video görüntüleri Ilıca bölgesindeki çevre katliamını ortaya çıkarmıştı. Dünyanın en iyi plajları arasında gösterilen Ilıca Plajı'nın hemen bitiminde, Şifne yolunda bulunan YİKOB'A (İzmir Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı) bağlı arazide bulunan otelin işletmecinin denizi doldurduğu çekilen görüntülerde yer almıştı. 
    Herkesin gözü önünde gerçekleşen bu işlemin Çeşme'de ev kiralayarak yaşayan bir İngiliz tarafındangündeme getirilmesinin ardından Ekinoks Çevre ve Kültür Derneği Başkanı Başak Yasemin Kumaş da bu olaya tepki göstermişti.
    Olay belediye ve valiliğe bildirilirken Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran ekipleri bölgeye gönderdi. İmar ve Zabıta müdürlüğüne bağlı ekipler, dolgu işlemini durdurdu, tutanak tuttu. Deniz dolgu işleminin büyük bir kısmının tamamlandığı görülülürken valiliğin de soruşturma başlattığı öğrenildi.
    Bu aşamadan sonra doğal yapısı bozulan bölgenin nasıl eski haline getirileceği merak ediliyor.

    YORUMLAR

    • 0 Yorum