• Reklam

Çeşme Belediye Başkanı Oran: Biz var oldukça Cumhuriyet de var olacak

Büyük Zafer’in 98. yılı Çeşme’de büyük bir coşkuyla kutlandı. Kenti saran bayram coşkusu Pinhani konseri ile zirveye çıktı. Başkan Oran, “Biz hep biriz, hep buradayız. Bizler var oldukça Cumhuriyetimiz ilelebet yaşayacaktır” dedi.

Çeşme Belediye Başkanı Oran: Biz var oldukça Cumhuriyet de var olacak
29 Ekim 2021 - 13:19 - Güncelleme: 29 Ekim 2021 - 13:23
Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “En büyük eserim” dediği Cumhuriyet’in kuruluş yıl dönümü, Çeşme’de büyük gurur ve heyecanla kutlandı. Kenti saran bayram coşkusu Fener Alayı ve Cumhuriyet Konseri ile zirveye çıktı.
Çeşme’de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 98. yılı çeşitli etkinliklerle kutlandı. Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıtı’na çelenk sunma töreni ile başlayan kutlamalar Adliye önünden Cumhuriyet Meydanı’na kadar süren 29 Ekim Kortej Yürüyüşü ile devam etti. 



Pinhani Cumhuriyet coşkusunu zirveye taşıdı

Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen Pinhani konserine gençler büyük ilgi gösterdi. En sevilen şarkılarını Çeşmeliler için seslendiren Pinhani izleyenlere unutulmaz bir gece yaşattı.



“Yaşasın laik, çağdaş, tam bağımsız Türkiye Cumhuriyeti!”

Cumhuriyet konserinde konuşan Çeşme Belediye Başkanı M. Ekrem Oran “Bizler böyle omuz omuza, yürek yüreğe olduğumuz sürece, yüreğimizden atamıza sevgimizi, cumhuriyet aşkımızı silebilecek yeryüzünde hiç bir kuvvet yoktur.Tüm dünyaya diz çöktüren Kurtuluş destanımızın ardından milletin egemenliğinden daha üstün bir iradenin olamayacağının ilan edilmesi ve ardından gelen devrimler bugün sahip olduğumuz, gözümüzden bile sakınmamız gereken tüm değerlerin ilk adımıydı” dedi.
Oran, sözlerini şu şekilde sürdürdü:
Biz hep biriz, hep buradayız. Bizler var oldukça Cumhuriyetimiz ilelebet yaşayacaktır. Şimdi hep birlikte yeniden haykıralım; Yaşasın özgürlük! Yaşasın devrimler! Yaşasın laik, çağdaş, tam bağımsız Türkiye Cumhuriyeti.”

YORUMLAR

  • 0 Yorum