• Reklam

Cennet koya devlet eliyle inşaat yapıldı, binalar öylece bırakıldı

Orman Bakanlığı 4'üncü Bölge Müdürlüğü internet sitesinde 'Korunan alan' ve 'A Tipi Mesire alanı' olarak yer alan İzmir Klaros (Denizpınarı) Koyu’nda yapılan inşaatlar, 3 yıldır bu şekilde duruyor.

Cennet koya devlet eliyle inşaat yapıldı, binalar öylece bırakıldı
11 Şubat 2022 - 17:58
İzmir’in Menderes ilçesi Ahmetbeyli sahil şeridindeki 80 hektarlık Klaros Koyu'nda konoklamalı tesis yapımı için ihale açıldı. İhaleyi İzmirli işadamı Kemal Saldır’ın sahibi olduğu Seçsan Gıda Pazarlama A.Ş. kazandı. 2014 yılında yapılan ihale sonrası iş makineleri alana girdi, düzenleme yapıldı. Konaklama yerleri için temel atıldı, beton döküldü, inşaata başlandı. Denize dolgu yapılarak iskele oluşturuldu. Alanda yeni yollar açıldı, eğimli bölgede iki noktada hafriyat dökülüp dolgu yapıldı.


Kemal Saldır

Çalışmaları yapan firma koya girilmesine izin vermezken 3 bin kişi ve 100 çadır kapasiteli günübirlik mesire alanı olarak hizmet verilen Klaros Koyu'nda çalışmalarla ilgili ruhsat için belediyeye müracaat yapıldı.



Yaz aylarında her gün Kuşadası'ndan hareket eden onlarca günübirlik gezinti teknesinin mola verdiği Klaros Koyu, teknecilere göre mahfedildi. Tekne sahipleri, "Tatilcilerin büyük bir keyifle denize girdiği koyda kumsal talan edilmiş. Cennet gibi bir koy daha para hırsı için yok edilmiş. İnşaat çalışmaları burada bir otel yapıldığını gösteriyor. Teknelerimizle demirlerken gözümüz gibi sakındığımız plaja dolgu iskele yapılmış" dediler. Ancak bu feryatlara karşın kimse bu işe dur demedi. 


 
İzmir'e 70 kilometre, ilçesi Menderes'e 40 kilometre, Aydın'ın Kuşadası ilçesine ise 25 kilometre mesafedeki Klaros Koyu'nda piknik alanı, çardak, çadır kurulacak alanlar, market ve tuvaletler bulunduğu alana inşa edilen binalar bitmek üzereyken birden durduruldu. Bazı iddialar ortaya atıldı, sahibinin FETÖ ile bağlantısı olduğu dedikoduları dolaşmaya başladı. Ve inşaatlar 3 yıl önce durdu. Tepki çeken bu beton binaların temizlenmesi, bölgenin eskiden olduğu gibi halka açılması, günübirlik mesire alanı olması istendi.



Manşet Türkiye’nin ulaştığı İzmir Orman Bölge Müdürü Zafer Derince şu açıklamüayı yaptı:
“Bahse konu mesire yeri Klaros A tipi mesire yeridir. Kemal Saldır’ın sahibi olduğu Seçsan Gıda Paz. Turimz Ltd. şirketi tarafından işletilmektedir. İşletmemizce 20.03.2014 tarihinde açık ihale yöntemiyle yapılan ihaleye katılım yaparak işletme hakkını elde etmiştir. Sözleşme süresi 20 yıllık olup konaklamaya uygun bir mesire yeri olarak ihalesi yapılmıştır. İşletmeci A tipi (konaklamalı) mesire yerini faliyete sokmak amacıyla inşaatlara başlamış fakat mevzuat değişikliği yapılacağı için geçici olarak inşaatlarını durdurmuştur. Fotoğrafta görülen inşaatlar ile ilgili 3 yıldır her hangi bir imalat yapılmamaktadır.”


YORUMLAR

  • 0 Yorum