Cengiz İnşaat'a şok! Cennet Koyu ruhsatı iptal

    Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Beşli Çete üyesi Cengiz İnşaat'ın Bodrum Cennet Koyu'nda yapmayı planladığı 60 adet yapı ruhsatının iptal edildiğini açıkladı.

    Cengiz İnşaat'a şok! Cennet Koyu ruhsatı iptal
    08 Ocak 2023 - 11:53
    Bodrum Belediyesi, Cengiz İnşaat’ın Cennet Koyu’daki Hazine arazisine yapmak istediği inşaatın ruhsatını iptal etti.

    Bodrum Belediyesi, 678 bin metrekarelik araziye yapmayı planladığı turistik tesis ve rezidans projesine geçen ay inşaat ruhsatı vermişti. Tepkilere rağmen 12 Aralık tarihinde onaylanan ruhsat sonrası bölgede sondaj ve yol çalışması başlatıldı. CHP’li bazı meclis üyeleri ruhsatın iptalini istedi.



    Meclis’te yaşanan tartışmaların ardından Bodrum Belediyesi konuyla ilgili açıklama yaptı ve ruhsatın ‘yeniden değerlendirileceğini’ duyurdu. Konuyla ilgili olarak sosyal medya hesabından açıklama yapan Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, “2013 yılında Özelleştirme İdaresi tarafından Cengiz İnşaat AŞ’ye satılmış bulunan Gölköy Mahallesi Gökburun Mevkii 306/1 parsede gerçekleştirilecek proje için, belediyemize eksiksiz olarak ibraz edilen belgelere istinaden 12 Aralık 2022 tarihinde verilmiş olan 60 adet yapı ruhsatı; Belediyemizin dün almış olduğu kararla, iptal edilmiştir.” dedi.



    Başkan Aras, ruhsatın iptal gerekçesini ise şöyle açıkladı:
    “Söz konusu satışa konu araz ile ilgili olarak hak sahipliği iddiasında bulunan bir grubun açtığı dava sonucunda Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu’nun verdiği 'Özelleştirmenin İptali' kararının; Özelleştirme Yüksek Kurulu ve Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle uyfulanmasının, Anayasa’nın 138. maddesinde belirtilen, YASAMA VE YÜRÜTME ORGANLARI İLE İDARE, MAHKEME KARARLARINA UYMAK ZORUNDADIR. BU ORGANLAR VE İDARE, MAHKEME KARARLARINI HİÇBİR SURETLE DEĞİŞTİREMEZ VE BU KARARLARIN YERİNE GETİRİLMESİNİ GECİKTİREMEZ hükmüdür.”



    Aras aldıkları iptal kararının ilgili bakanlığın MAKS sisteminde gerçekleştirileceğine işaret ederek, ”Almış olduğumuz bu karar gereğince 9 Ocak Pazartesi günü ilgili Bakanlığın MAKS sistemine girilerek ruhsatların iptal işlemi gerçekleştirilecektir. İptal kararımız, yasal olarak yargı yoluna açıktır. Mutlu bir Pazar günü geçirmeniz dileğimizle, duyurulur.”

    YORUMLAR

    • 0 Yorum