Çanakkale Zaferi şehitleri İzmir'de anıldı

    İZMİR'de, 18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Deniz Zaferi dolayısıyla, Kadifekale Hava Şehitliği'nde tören düzenlendi. Törene katılan İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger ve beraberindeki heyet, şehitlerin kabirlerine karanfil bıraktı.

    Çanakkale Zaferi şehitleri İzmir'de anıldı
    18 Mart 2023 - 12:12 - Güncelleme: 18 Mart 2023 - 12:16

    18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 108'inci yıl dönümünde, şehitler tüm Türkiye'de olduğu gibi İzmir'de de anıldı.
    Kadifekale Hava Şehitliği'nde düzenlenen anma törenine, İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Korgeneral Kemal Yeni, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, il protokol üyeleri, sivil toplum kuruluşları ve siyasi parti temsilcileri katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende, Vali Köşger, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Korgeneral Kemal Yeni ve Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer anıta çelenk sundu.
    Öğrencilerin Çanakkale şehitleri için şiir okumasının ardından kürsüye çıkan Vali Köşger, anı defterini imzaladı. Köşger, şehitleri anarak başladığı konuşmasında, "Yok edilmek istenen aziz milletin ve şanlı ordunun kol kola kazandığı Çanakkale Zaferi, her türlü imkansızlığa rağmen istiklal başta olmak üzere kutsal değerleri uğruna kenetlenme yeteneği baki olan kahraman bir milletin dünyanın ileri sayılan devletlerine kafa tutarak kanıyla, canıyla yazdığı bir destandır. Sizlerin şehadet uğruna gözünüzü kırpmadan ileri atıldığını, makamların en yücesine koşar adım gittiğinizi biliyoruz. Bugün emanetinizin gözü pek bekçileri olarak, bizler de koşulsuz adanmışlık ve vatan aşkını öğrendiğimiz atalarımızdan miras bu toprakları aynı kararlılıkla savunmaya devam ediyoruz. Ebedi istirahatgahınızın önünde bir kez daha saygıyla eğiliyor, yüce rabbimizden sizlere ve neslinize rahmet diliyoruz. 18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 108'inci yıl dönümünde, İzmir'de şehadet şerbeti içenler, vatan ve görev uğruna herhangi bir yerde şehit düşen İzmirli şehitlerimiz ile ezelden ebede şehitlik mertebesine erişen tüm kahramanlarımızın aziz hatırasına sonsuz saygı ve minnetle, mekanınız cennet makamınız ali olsun" dedi.

    Konuşmanın ardından Vali Köşger ile beraberindeki heyet, şehit kabirlerini ziyaret etti. Köşger ve Başkan Soyer, şehit yakınlarıyla görüşüp, kabirlere karanfil bıraktı. (DHA)


    YORUMLAR

    • 0 Yorum