• Reklam

Çanakkale'de Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısı protesto edildi

ÇANAKKALE'de toplanan Ukrayna, Kırım Tatarları ve Türk vatandaşları, Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısını protesto etti.

Çanakkale'de Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısı protesto edildi
28 Şubat 2022 - 20:32 - Güncelleme: 28 Şubat 2022 - 20:32

Çanakkale'de, Rusya'nın Ukrayna'ya başlaması askeri harekata tepkisi. Ukrayna'nın Çanakkale Fahri Konsolosluğu, Çanakkale Kırım ve Dobruca Tatarları Kültür ve Anışma Derneği'nce, Rusya'nın Ukrayna'ya Günü İskele Meydanı'nda protesto edildi. Kalabalık grup ellerindeki Kırım, Ukrayna ve Türk bayraklarıyla bir Rusya süre aleyhinde slogan attı, Ukrayna Milli Marşı'nı söyledi.

Ukrayna'nın Fahri Konsolosu Mehmet Işık, Rusya'nın Ukrayna'ya, zulmü protestolarını planlamak için planladıklarını belirtti. Rusya'nın şu anda topraklarına onun saldırısına uğradığını kaydeden Işık, "Ukrayna'da büyük. Bir felakete olan şu anda biz daha çok insanımızayız. Oradaki insanlara şu anda perişan fazla. Biz de Çanakkale Fa'yı satın alıyoruz.

Çanakkale Kırım ve Dobrucaları Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Erol Günaydın Rusya'nın topraklarına bir saldırı gerçekleştirdiğini kaydetti. Ukrayna topraklarının neredeyse tamamınında savaştığını söylediğini söyledi:

"Ukraynaları bombalanıyor, siviller alınıyor, öldürülüyor. Rusya, füzeler, ağır toplar ve yasaklı misket bombaları. Rus askerleri Çernobil Nükleer Santralini ele geçirmiş durumda, Rivne nükleer santralini ele geçirmiş, Rivneleri Khmelnitsky ele geçirmişler. Bu dünya için bir tehlike arz ediyor. Rusya'nın ülkesinin şu anda karşı uluslararası terörizm olarak nitelendiriliyor.

Ukrayna'nın başkenti Kiev'deki evinden Çanakkale İskele Meydanı'ndaki protestolarına cep telefonu ile Oleksandr Boiko Çanakkale halkınına desteklerinden dolayı teşekkür etti. (DHA)


YORUMLAR

  • 0 Yorum