Can çekişmesin diye başına da ateş etmiş

    Sütçüler ilçesine bağlı Ayvalıpınar Köyü'nde ailesinin yanına gül toplamak için gelen Ali Kaya'ya, geçen 17 Haziran günü saat 06.00 sıralarında, evden çıktığında, yanına yaklaşılan araçtan tüfekle ateş açıldı.

    Can çekişmesin diye başına da ateş etmiş
    02 Aralık 2021 - 15:23
    Kayınbiraderi avukat Ali Kaya'yı av tüfeğiyle öldüren Hikmet Kaya hakkında ağırlaştırılmış ömür boyu hapis istemiyle hazırlanan iddianame, mahkemece kabul edildi. Hikmet Kaya ifadesinde, Ali Kaya'nın göğüs bölgesine iki, can çekişmesin diye bir kez de başına ateş ettiğini itiraf etti. Kaya'nın yargılanmasına ileriki günlerde başlanacak.

    SİLAHLI SALDIRIDA HAYATINI KAYBETTİ

    Kaya, vücuduna isabet eden saçmalar nedeniyle kanlar içinde yere yığılırken, saldırgan ise araçla kaçtı. Silah seslerini duyup dışarı çıkan aile, Ali Kaya'yı yerde hareketsiz yatarken buldu. Bu sırada Kaya'nın kardeşi, saldırının yapıldığı aracın plakasını aldı. İhbar üzerine bölgeye sevk edilen sağlık ve jandarma ekiplerinin yaptığı kontrolde,  Ali Kaya'nın yaşamını yitirdiği belirlendi.

    SALDIRIDA KULLANDIĞI TÜFEK ELE GEÇİRİLDİ

    Harekete geçen jandarma ekipleri, saldırganın kullandığı aracı kısa sürede buldu. Saldırganın ise Ali Kaya'nın eski kayınbiraderi Hikmet Kaya olduğu tespit edildi. Jandarma, Hikmet Kaya'nın olay sırasında üzerinde olan kıyafetleri yakmaya çalıştığını belirledi. Hikmet Kaya'nın yanında, saldırıda kullandığı tespit edilen tüfek de ele geçirildi. Gözaltına alınan Hikmet Kaya, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

    CAN ÇEKİŞMESİN DİYE BİR DE BAŞINA ATEŞ ETMİŞ

    Hikmet Kaya hakkında hazırlanan iddianame, Isparta 3. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. 'Tasarlayarak öldürme' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapsi istenen Hikmet Kaya, savcıya verdiği ifadesinde, daha önce Ali Kaya'nın kendisini tehdit ettiğini, olaydan iki gün önce köye geldiğini ve Ali Kaya'yı vurmaya karar verdiğini anlattı. Olay sabahı Ali Kaya'nın evinin önünde bulunan kameriyede oturmaya başladığını ve Ali Kaya'nın yanından geçtiğini ancak kendisini tanımadığını, daha sonra seslendiğini ve yüzünü döndüğünü belirti. Hikmet Kaya, göğüs bölgesine iki el ateş ettiğini, Ali Kaya'nın sırtüstü yere düştüğünü, can çekişmesin diye bir el de başına ateş ederek olay yerinden uzaklaştığını, daha sonra fişekleri ve elbiseleri kapının önünde ateş yakarak yaktığını aktardı.Hikmet Kaya'nın yargılanmasına ileriki günlerde başlanacak.
     

    YORUMLAR

    • 0 Yorum