• Reklam

Cam, kadınların elinde sanat eserine dönüşüyor

AYDIN'ın Efeler ve Nazilli ilçelerinde, Büyükşehir Belediyesi tarafından kadınlar için yılda iki kez cam işleme sanatı kursu açılıyor. Ücretsiz olan kursa katılan kadınlar, cama hayat vererek, sanat eserine dönüştürüyor.

Cam, kadınların elinde sanat eserine dönüşüyor
14 Ocak 2022 - 13:15 - Güncelleme: 14 Ocak 2022 - 13:16
Aydın Büyükşehir Belediyesi Efeler İlçesi Esko giriş katında ve Nazilli ASKİ Hizmet binasında yılda 2 kez cam işleme kursu açıyor. Haftada bir gün ve 2 saat süren ücretsiz kursa katılanlar camı sanata dönüştürüyor. Kurs eğitmeni Aylin Başkaya, "Kurslara başvurularımız eylül ayında başlıyor. Daha önce kursa katılan öğrencilerimizde olduğu için seviye belirliyoruz. Kursa yeni başlayan kursiyerler için başlangıç setimiz var.

Cam işleme sanatıyla ilk kez tanışan kursiyerlerimiz, zamanla kendilerini geliştirme imkanı buluyorlar. Ücretsiz olan kursa katılımcılar, sadece

malzemelerini temin ederek geliyor. Cam işleme sanatı dikkat gerektiren bir çalışma. Çünkü 800 derecelik ısıya sahip ateşle çalışıyorsunuz. O nedenle de camdan başka bir şey düşünme şansınız olmuyor. Bu nedenle iyi de bir terapi ortalı oluşuyor" dedi.

Daha çok kusiyere ulaşmaya çalıştıklarını belirten Başkaya, "Aydın'ın nazar boncuklarını burada üretelim istiyoruz. Hedefimiz bu. Sanatseverleri kursumuza bekliyoruz" diye konuştu.

'BENİM İÇİN BİR TUTKU OLDU'

Kursiyerlerden Ayşe Cantez de cam işleme sanatının kendisi için bir tutku haline geldiğini belirtip, "Cam sabır işi. Aklınızdaki her şey gidiyor, sizi sakinleştiriyor ve cama odaklanıyorsunuz. Kontrol altında tutmaya çalışırken bütün düşüncelerinizden uzaklaşıyorsunuz. Yaptığınız ürünler sizi ve karşınızdakileri mutlu ediyor. Artık hediyeye para vermiyorum. Hediyeliklerimi camı işleyerek kendim yapıyorum. Yaptığınız ürün tek oluyor. Aynısını tekrar yapamıyoruz. Hepsi tek ve bize özgü olan bir şey" dedi.

Bir başka kursiyer Emel Fethiye Sarıçam da çini yamıyla da uğraştığını belirtip, "Çini de cam işleme sanatı gibi sabır isiyor. Cam işleme, özgün bir sanat. Kendinize özgü bir şeyler yaratabiliyorsunuz" diye konuştu.


 

 

 


YORUMLAR

  • 0 Yorum