• Reklam

Büyükşehir ve MASKİ'den Sarıgöl'e 240 milyonluk yatırım

MANİSA Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Sarıgöl ziyareti kapsamında ilçede faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve muhtarlarla bir araya geldi. Toplantıda konuşan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Büyükşehir ve MASKİ kanalıyla ilçeye 239 milyon 599 bin liralık yatırım yapıldığını belirtti.  

Büyükşehir ve MASKİ'den Sarıgöl'e 240 milyonluk yatırım
05 Mayıs 2023 - 20:40 - Güncelleme: 05 Mayıs 2023 - 20:42

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Sarıgöl temasları kapsamında ilçede faaliyette bulunan STK'ların temsilcileri ve mahalle muhtarları ile buluştu. Sarıgöl Belediyesi'nde düzenlenen toplantıda Başkan Ergün'e, MHP İl Başkanı Cüneyt Tosuner, MHP Manisa Milletvekili Adayları Ali Uçak ve Öztürk Demir, Sarıgöl Belediye Başkanı Necati Selçuk,  Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Aytaç Yalçınkaya, MASKİ Genel Müdürü Burak Aslay, Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi MHP Grup Başkanvekili Mehmet Güzgülü, MHP İlçe Başkanı Ahmet Buldanlı,  Ülkü Ocakları İl Başkanı Nazmi Akçay, Ülkü Ocakları İlçe Başkanı Hakan Kuruca, KAÇEP İlçe Başkanı Fatma Öztürk, meclis üyeleri eşlik etti.

'ÇALIŞMALAR TAMAMLANDI'

Toplantıda konuşan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, "Sarıgöl'e girdiğimiz ilk andan itibaren vatandaşlarımızın yüzlerindeki tebessüm bizleri çok fazlasıyla mutlu etti. Ne mutlu bizlere ki Sarıgöl'de bugüne kadar çok büyük hizmetler yaptık. Manisa 17 ilçe 1088 mahalleden oluşuyor. Kırsalda yaşayan ve eski belediye olan mahalle sayısı 780. Biz elimizdeki ekonomik şartlar doğrultusunda 264 mahallemizin bütün içmesuyu, kanalizasyon, yağmursuyu altyapısını ve kilit parke, prestij cadde gibi üst donanımını bitirdik. Üstyapıda 10 milyon metrekarenin üzerinde de taş döşeyerek hizmetlerimizi yaptık. Vatandaşlarımızın çamurdan kurtulması, kokudan uzaklaşması için bu çalışmaları yaptık. Sarıgöl Belediye Başkanımız Necati Selçuk ile birlikte çok kardeşçe iyi niyetle ve birliktelikle ilçemize hizmetleri birer birer yapma fırsatı bulduk. Sarıgöllü kardeşlerimize bir müjde daha vermek istiyorum. Sarıgöl Kent Meydanı Projesi. İlçemize yakışacak bu projemiz, Sarıgöllü kardeşlerimize hayırlı uğurlu olsun" diye konuştu.

239 MİLYONLUK YATIRIM

Altyapı yatırımlarından da bahseden Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, "İnsan ve çevre sağlığı konusunda atıksu arıtma tesislerinin kazandırılması bizim için olmazsa olmazlardan bir tanesi. 9 sene önce Manisa'da mevcut olan 13 adet tesis çalıştırılamıyordu. 550 milyon liranın üzerinde atıksu arıtma tesislerine yatırım yaptık. Bugün 13 tesisi 20 tesise çıkardık, Sarıgölde de atıksu arıtma tesisini bitirmek üzereyiz. Bir iki ay içerisinde bu tesiste işler durumda olacaktır. Tüm hizmetleri tek tek saymadan ana başlıklar halinde ifade edecek olursam; Büyükşehir Belediyesi olarak 108 milyon 657 bin TL, MASKİ Genel Müdürlüğü olarak da 130 milyon 942 bin TL olmak üzere toplam 239 milyon 599 bin lira yatırım yapmışız Sarıgöl'e helali hoş olsun" diye konuştu. Konuşmasının devamında 14 Mayıs'ta gerçekleşecek olan Cumhurbaşkanı ve Milletvekilliği Seçimlerine de değinen Başkan Ergün, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a bir oy, Milliyetçi Hareket Partisi'ne bir oy istiyoruz" dedi.
Milliyetçi Hareket Partisi Milletvekili Adayı Ali Uçak da toplantıda yaptığı konuşmada, "Sarıgöl'ü bilen çok iyi bir kardeşinizim. Eski haliyle şimdiki hali arasında çok büyük bir fark var. Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün'e ve Sarıgöl Belediye Başkanı Necati Selçuk'a çok teşekkür ediyorum. Dışarıdan gelenler Sarıgöl'e girişten merkeze kadar olan görüntüsü herkesin beğenisini kazanıyor. Bizleri ne kadar güçlü şekilde Ankara'ya gönderirseniz, biz o kadar sizlerin sesi oluruz. Tarımın Türkiyedeki  sesi olmak için birisi lazım. 14 Mayıs'ta desteklerinizi bekliyoruz" dedi.

Toplantıda konuşan Sarıgöl Belediye Başkanı Necati Selçuk da "Sarıgöl 9 yıllık zaman diliminde 17 ilçenin içerisinde en fazla hizmeti alan hizmet konusunda ön planda olan ilçeydi. Başkanımız Cengiz Ergün'e bu noktada çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.(DHA)


YORUMLAR

  • 0 Yorum