• Reklam

İşte Büyükşehir'in düzenleyeceği İktisat Kongresi'nin programı

İZMİR Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı İzmir Planlama Ajansı'nın (İZPA) ev sahipliğinde 15-21 Şubat 2023'te düzenlenecek İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi'nin programı belli oldu. Kongrede Millet İttifakı'nın altı genel başkanının yanı sıra Vandana Shiva, Bob Geldof, Michio Kaku ve Andrew McAfee'nin de aralarında bulunan yerli ve yabancı çok sayıda ismi geleceğin inşasına ilişkin konuşmalar yapacağı bildirildi.

İşte Büyükşehir'in düzenleyeceği İktisat Kongresi'nin programı
01 Şubat 2023 - 17:24 - Güncelleme: 01 Şubat 2023 - 17:26

Sivil bir girişim olan İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi'nin ağustos ayında başlayan hazırlık toplantıları çerçevesinde çiftçi, işçi ve sanayici, tüccar, esnaf temsilcilerinden oluşan dokuz paydaş buluşması gerçekleştirildi. Türkiye ölçeğinde geniş bir temsiliyet kabiliyetine sahip 180 kurumun temsilcilerinin katıldığı toplantıların ardından 3 taslak bildirge kamuoyuyla paylaşıldı. Kongrenin ikinci safhasını ise uzman toplantıları oluşturuyor. 4 Şubat'ta tamamlanacak uzman toplantılarına katılan 200'den fazla bilim insanı, akademisyen, sivil toplum ile iş dünyasının önde gelen isimleri paydaş gruplarının hazırladıkları taslak bildirgeleri değerlendiriyor.

70 KONUŞMACI KATILACAK

Ana kongre, Türkiye ve dünyanın saygın bilim insanları ve uzmanlarını bir araya getirecek. 70 konuşmacı, daha adil ve özgür bir geleceğin inşası için gerekli iktisat politikalarına ilişkin kapsamlı sunumlar gerçekleştirecek. Aralarında Vandana Shiva, Bob Geldof, Michio Kaku ve Andrew McAfee gibi isimler geleceğin inşasına dair konuşmalar gerçekleştirecek.
İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi'nin sonuç metni çiftçi, işçi ve sanayici, tüccar, esnaf temsilcilerinin kongre boyunca sürecek müzakereleri sonucunda nihai halini alacak. Kongrenin sonuç bildirgesinin Türkiye Cumhuriyeti'nin ikinci yüzyılının iktisat politikalarının belirlenmesinde tarihsel rol oynaması bekleniyor.

MİLLET İTTİFAKI'NIN ALTI GENEL BAŞKANI KONUŞMA YAPACAK

7 gün sürecek İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi'nin programında ana oturumlar, delege buluşmaları, forumlar ve sanatsal faaliyetler bulunuyor. Kongre boyunca siyasetçiler ve belediye başkanları da farklı etkinliklerde bir araya gelecek. 18 Şubat Cumartesi günü İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer'in ev sahipliğinde İsmet İnönü Kültür Merkezi'nde düzenlenecek buluşmada Millet İttifakı'nı oluşturan siyasi partilerin belediye başkanları İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi'ne katkılarını sunacak. Aynı günün akşamında Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde Millet İttifakı'nın ekonomi politikalarından sorumlu genel başkan yardımcılarıyla ortak politikalar metnine ilişkin bir buluşma gerçekleşecek. Millet İttifakı'nın altı genel başkanı 19 Şubat Pazar günü İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi'ne katılarak geleceğin Türkiye'sine dair birer konuşma yapacak. Ana oturumlarda ise iktisatçılar başta olmak üzere Türkiye'nin önde gelen bilim insanlarının kapsamlı konuşmaları yer alacak. 21 Şubat Salı günü ise kongrenin nihai deklarasyonu, delegeler tarafından oylanarak kamuoyuna sunulacak.

İKİNCİ YÜZYILIN İKTİSAT KONGRESİ PROGRAMI

Ana Kongre Programı 15 Şubat'ta Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi Büyük Salon'da, saat 11.00'de düzenlenecek açılış programıyla başlayacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Sekreteri Selin Sayek Böke, Bekir Ağırdır, Vandana Shiva, Serdar Şahinkaya, Işın Çelebi, Şükrü Ünlütürk, Gülfem Saydan Sanver, Çağlar Keyder, Andrew McAfee birer konuşma yapacak. Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi Küçük Salonu'nda ise saat 14:00-20:30 arasında İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi Gençlik Forumu düzenlenecek. Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi Büyük Salon'daki ilk gün programı saat 21.00'deki Oğuzhan Uğur Babala TV'nin 'İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi Özel Programı' ile sona erecek.

İkinci gün olan 16 Şubat'ta Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi Büyük Salon Şevket Pamuk, M. Murat Kubilay, Sıtkı Şükürer, Burcu Ünüvar, Can Bilsel, Neptün Soyer,Joan Clos, Uğur Gürses, Michio Kaku konuşma yapacak. Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi Küçük Salon'da ise 'İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi Eğitim Forumu' düzenlenecek. İkinci gün Büyük Salon'da Melike Şahin'in konseriyle sona erecek.
17 Şubat'ta ise Bıçakçı Han'da 10:00-18:00 saatleri arasında Paydaş Gruplarının Buluşmaları 1'inci Günü gerçekleştirilecek.

Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi Küçük Salon'da ise Taşansu Türker, Alphan Manas, M. Salim Kadıbeşegil, Nur Batur, Yusuf Işık, Yusuf Kanlı, Thomas Faist, Muhittin Bilget, Erol Köroğlu, Asım Karaömerlioğlu, Selva Demiralp, Selçuk Sarıyar, Alp Avni Yelkenbiçer

Büyük Salon'da ise Bob Geldof konuşmalarını yapacak. Büyük Salon saat 21.00'de Fahir Atakoğlu Orkestrası, Sertap Erener ve Aşkın Nur Yengi, Sezen Aksu'nnu şarkılarını seslendirecek.
Dördüncü gün olan 18 Şubat'ta ise Bıçakçı Han'da Paydaş Gruplarının Buluşmaları'ının ikincisi yapılacak. İsmet İnönü Sanat Merkezi'nde 09:00-14:00 Belediye Başkanları Forumu gerçekleştirilecek. Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi Büyük Salon'da, Burak Dalgın, Cem Say, Sharryn Kasmir, Refet Gürkaynak, Ufuk Akçiğit, Joschka Fischer konuşma yapacak. Ardından aynı salonda, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Bülent Şahinalp, DEVA Partisi Ekonomi ve Finans Politikaları Başkanı İbrahim Çanakçı, Gelecek Partisi Politika İzleme Kurulu Başkanı Feridun Bilgin, İYİ Parti Kalkınma Politikaları Başkanı Ümit Özlale ve Saadet Partisi Genel Başkanvekili Sabri Tekir'in katılımıyla Millet İttifakı Ortak Politikalar Metni Paneli düzenlenecek. Büyük Salon'daki program Kaan Sekban gösterisiyle sona erecek.
19 Şubat'ta ise Swissotel Konferans Salonu'nda 3'üncü Yüksek İstişare Kurulu Toplantısı yapılacak.

Fuar İzmir'de ise CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nun katılımıyla Millet İttifakı Genel Başkanlar Buluşması gerçekleştirilecek.
20 Şubat'ta Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi Büyük Salon'da Fuat Keyman, Gülsün Bilgehan, Kerim Rota, Murat Karayalçın, Güven Sak, Ian Goldin ve Francis Fukuyama (Online katılım) ile konuşma yapacak. Aynı salondaki Cem Adrian & Mark Eliyahu ile 6'ncı gün programı tamamlanacak.
Progrmanı son günü olan 21 Şubat'ta ise Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi Büyük Salon'da Emin Çapa, Hanri Benazus, Bülent Gültekin, Hacer Foggo, Timothy Garton Ash (Online katılım) konuşmalarını yapacak. Öğleden sonra ise Köy-Koop Temsilcisi Galip Ener, KESK Eş Başkanı Mehmet Bozgeyik, DİSK Başkanı Arzu Çerkezoğlu ve TÜRKONFED Başkanı Süleyman Sönmez'in konuşmalarıyla devam edecek. 17:30-19:00 saatleri arasında ise İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi Sonuç Metninin Oylanması gerçekleştirilecek. Son olarak ise İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer bir konuşma yapacak. Program Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi Büyük Salon'daki Kardeş Türküler konseriyle sona erecek. (DHA)


YORUMLAR

  • 0 Yorum