Büyükşehir binası yıkılıp yerine yenisi yapılacak

    Depremde hasar gördüğü için boşaltılan ve testten geçirilen İzmir Büyükşehir Belediye binası az-orta hasarlı çıktı. Başkan Soyer, binanın yıkılıp yerine daha küçüğünün yapılacağını söyledi.

    Büyükşehir binası yıkılıp yerine yenisi yapılacak
    27 Kasım 2020 - 23:59
    İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 30 Ekim’de gerçekleşen deprem sonrasında boşaltılan belediye binası için flaş bir çıkışa imza attı. Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, meclis toplantısında önerisini dile getirdi.
    Soyer, “Büyükşehir Belediye binamızla ilgili inceleme yapılmış. Hafif hasarlı çıkmış binamız. Yapının kullanımı ancak güçlendirme yapılırsa mümkün demiş rapor. Rapor tam olarak elimize geçmedi. Ben kendi fikrimi söyleyeyim. Ben binayı yıkalım diyorum. Kent meydanına katalım diyorum. Bunu yaparken İl Özel İdare’nin binasını almamız lazım. Orayı el birliğiyle talep edelim. Bir kısmını oraya taşırız” dedi.  
    Başkan Soyer’in teklifi mecliste alkışlarla karşılandı.

    Soyer ayrıca sosyal medya hesabından şu paylaşımı yaptı:

    İzmir Büyükşehir Belediye binasını depremden bu yana kullanmıyoruz. Yaptırdığımız incelemede binamız az-orta hasarlı çıktı ve güçlendirilerek kullanılması önerildi. Ama biz bunu tercih etmiyoruz.
    Binayı yıkıp yerine tarihi Hükümet Konağı ile bütünleşen sembolik bir başkanlık ve meclis binası yaparak kalan alanı Atatürk Meydanı'na katacağız. İzmir'e ve İzmirlilere hayırlı olsun. Umarım Konak'taki diğer kamu kurumlarına da örnek olur.


    YORUMLAR

    • 0 Yorum