• Reklam

Büyükşehir Belediyesi binasından hasar görüntüleri

Deprem sonrası boşaltılan İzmir Büyükşehir Belediyesi binasında oluşan hasar kameraya yansıdı. Çalışanların içeri alınmadığı binada hasar tespit çalışmaları sürüyor.

09 Kasım 2020 - 17:47
Bundan tam 14 yıl önce verilen depreme dayanıksız olduğuna dair rapora rağmen yıllardır 'yeterli güçlendirilmenin yapılmadığı' İzmir Büyükşehir Belediyesi binası, cuma günü meydana gelen 6.6 büyüklüğündeki depremde önemli ölçüde hasar gördü. Sıva çatlağı ve alçı dökülmeleri oluşan bina kullanıma kapatıldı ve hasar tespit çalışmalarına başlandı. Pandemi nedeniyle 2 bin çalışandan yarısının görevde olduğu, bu arada çok sayıda vatandaşın da içinde olduğu binada çökme olmaması en büyük teselli.

Belediye meclis üyelerinin ve personelinin "Can güvenliğimiz yok” ve “Güçlendirme yapılmıyor” diyerek şikayetçi olduğu ve konu hakkında İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer’e dilekçe verdiği belirtildi.
15 yıl içinde çok kez güçlendirme, hafifletme, onarma ve ayrıca süsleme masrafları yapılarak muhafazaya uğraşılan yıkılma tehlikesi bulunan bu binaya, yeni bir bina inşa etmekten fazla masraf edildiği öğrenildi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum