"Büşkan Soyer Körfez'e girerse, ambulansla evine gider"

    AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in, ‘3 yılda Körfez’de yüzeceğim’ iddiasında bulunduğunu belirterek, “Şimdi hiç bahsetmiyor yüzmekten. Yüzemez. Girerse de sahilde kendisini bir ambulansın beklemesi lazım. Ancak ambulansla evine gidebilir” dedi.

    "Büşkan Soyer Körfez'e girerse, ambulansla evine gider"
    09 Mayıs 2022 - 23:44

    Kerem Ali Sürekli, Ankara Masası canlı yayınında Genel Yayın Yönetmeni Fatih Atik’in sorularını yanıtladı.

    Vaatlerin yerine getirilmediğine işaret eden Sürekli, “Ortada somut olarak ne var? Hayata geçirilen hangi proje var?” diye sordu.

    “Kokudan durulacak gibi değil”

    Tunç  Soyer’in seçim öncesi "3 yıl sonra ben Körfez’de yüzeceğim"  dediğini hatırlatan Sürekli,”Bu da bir vaatti. Şimdi sosyal medya çalkalanıyor yüzsün diye. Ben de bir kaç açıklama yaptım. Baktım farkındalık tam oluşmuyor. Aldım sandalı, basın mensuplarımızı da davet ettik. Hep birlikte sandalla kirliliğin kaynağına gittik. Çoğu kişi geri döndü. Burunlarımızı sıkarak ilerledik. Kokudan durulacak gibi değil. Sandallar balçığa batıyor” şeklinde konuştu.

    Körfez kirliliğinin 3 nedeni

    Sürekli, Körfez kirliliğinde öne çıkan 3 maddeyi de şöyle sıraladı:

    “Burada önemli 3 tane konu başlığı var.

    1-) Arıtma. Arıtma yeterli çalışmıyor. Arıtmanın 4'üncü faz ihalesinin yapılması lazımdı. 3-4 ihale denediler 7 yıldır yapamadılar. Bizim çıkışlarımızdan sonra bir ihale yaptılar sonuçlandı mı bilmiyorum. Arıtmanın rehabilite edilmesi lazım.

    2-)Körfeze akan derelerin ıslah edilmesi lazım. Ama bunlar dere ıslahını, dereyi betonlarla kapatıyorlar. Tamamen bilimsel işleme aykırı bir iş yapıyorlar. Oradaki yararlı organizmaları da yok ederek tamamen çıkmaz hale getiriyorlar.

    3-) İzmir'i kirleten yağmur suyu ile kanalizasyonun bir arada olması. İzmir'de ayrı bir yağmur suyu hattı yok. Kanalizasyonla yağmur hattı bir arada. Bununla ilgili yağmur suyu hattının yapılması lazım. 5000 kilometre yapılması lazım.”

    5000 kilometrelik yağmur suyu hattının sadece 700 kilometresinin yapılabildiğini belirten Sürekli, “Sadece yüzde 16 seviyesine gelebildiler” ifadesini kullandı.

    AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli şöyle devam etti:

    “Gediz’in Körfez’i kirletmesi mümkün değil”

    “Bunları söyledim, sandalla açıldık. Başkan gitti Gediz'e. Gediz'in doğduğu yere Gediz'in kirliliği dedi. Başkan ne arıyorsun orada, kirlilik burada dedik. Gediz körfezin dışına akıyor körfezi kirletmesi mümkün değil.”

    “Soyer, Körfez’de yüzerse evine ambulansla gider”

    “Yüzecekti ya başkan. Güzelbahçe'de dalış yaptı. Bir aldatmaca biz yemedik. Şimdi hiç bahsetmiyor yüzmekten. ‘Yüzemez’ Girerse de sahilde kendisini bir ambulansın beklemesi lazım. Ancak ambulansla evine gidebilir.” (Kaynak: ankaramasasi.com)

    YORUMLAR

    • 0 Yorum