• Reklam

Bursa'da olay! Kamu görevlileri açığa alındı

Olayların yaşandığı Bursaspor-Amedspor maçındaki görsellerle ilgili İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, soruşturma başlatıldığını bildirdi. Bakan Soylu, "Bu görsellerin stada sokulmasında zafiyet gösteren kamu görevlileri ile ilgili soruşturma başlatılmış ve ilgili kamu görevlileri açığa alınmıştır” dedi.

Bursa'da olay! Kamu görevlileri açığa alındı
05 Mart 2023 - 15:55

TFF 2'nci Lig Beyaz Grup'ta 23'üncü hafta karşılaşmasında Bursaspor sahasında Amedspor'u konuk ediyor. Saat 14.00’te Bursa Büyükşehir Belediye Stadyumu'nda başlayan karşılaşmayı yaklaşık 40 bin Bursaspor taraftarı takip ediyor.
Konuk ekibin taraftarları güvenlik nedeniyle stadyumda yer alamazken, maç öncesi iki takımın futbolcuları arasında arbede yaşandı.

Amedsporlu futbolcular, zemini incelemek için sahaya çıktığında, tribünlerdeki Bursaspor taraftarlarının protestosuyla karşılaştı. Amedsporlu bazı futbolcuların da taraftarlara karşılık vermesiyle tansiyon yükseldi.



Arbede çıktı

Bunun üzerine Bursasporlu futbolcular da sahaya çıktı. İki takım futbolcuları arasında yaşanan arbedeye çevik kuvvet polisleri müdahale etti. Polisin müdahalesiyle saha içerisindeki arbede sonlandırılırken, her iki takımın oyuncuları soyunma odasına geri döndü.

Pet şişe yağmuru

Amedsporlu futbolcuların soyunma odasına girişi sırasında tribünlerden pet şişe atıldı. Maç sırasında da futbolcular sık sık pet şişe yağmuruna tutuldu. Öte yandan tribünlerdeki bir pankart, ortalığı daha da karıştırdı.

Bakan Soylu: Kamu görevlileri açığa alınmıştır

Bazı Bursaspor taraftarları “Beyaz Toros", "Yeşil" kod adlı Mahmut Yıldırım ve Kurtlar Vadisi'nde Yüksel Arıcı'nın hayat verdiği "Pala" karakterinin pankartlarını açınca, kavga bu kez sosyal medyada alevlendi.

Süleyman Soylu’dan Bursaspor-Amedspor maçı ile ilgili açıklama: Kamu görevlileri açığa alındı

Bunun üzerine İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’dan hemen açıklama geldi. Bakan Soylu, “Bursa’daki futbol müsabakasında, futbol seyrinin dışındaki görseller kabul edilemez ve spor ile bağdaştırılamaz. Bu görsellerin stada sokulmasında zafiyet gösteren kamu görevlileri ile ilgili soruşturma başlatılmış ve ilgili kamu görevlileri açığa alınmıştır.” dedi.

Olaylar dün geceden başladı

Dün gece bir grup Bursaspor taraftarı, Amedspor’un konakladığı otelin önünde "Ne mutlu Türk'üm diyene" sloganlar atmış, Mehter Marşı çalmıştı.


YORUMLAR

  • 0 Yorum