Büro amiri, kaybolan inekleri bulup kendi bahçesinde korumaya aldı

    Urla İlçe Emniyet Müdürlüğü Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Büro Amiri Komiser Kadriye Bilir, kayıp 3 ineği bulup, bir daha kaybolmamaları için kendi bahçesinde baktı, ertesi gün sahiplerine teslim etti. 

    Büro amiri, kaybolan inekleri bulup kendi bahçesinde korumaya aldı
    25 Mart 2022 - 12:10 - Güncelleme: 25 Mart 2022 - 12:56
    Bahri Karataş (KHA)

    Urla İlçe Emniyet Müdürlüğü Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Bürosu, çevreye, doğaya ve hayvanlara karşı işlenen suçların önüne geçmek için var gücüyle mücadele ediyor. Tüm ihbarları anında değerlendirip müdahale ediyor. 

    Çevre, doğa ve hayvanlara karşı işlenen suçların önüne geçmek ve bu konuda duyarlılığı artırmak amacıyla çalışmalarını sürdüren birim, sorumlular hakkında Türk Ceza Kanunu, Hayvanları Koruma Kanunu ve Kabahatler Kanunu'nun ilgili maddeleri doğrultusunda adli ve idari işlemler için takip ve koordinasyonu sağlıyor.

    Kamu kurumlarıyla koordineli çalışma yürüten birim, "Hayvanları öldürme veya yaralama, sokağa atma, aç̧ susuz bırakma, hayvanlara kötü davranma, gücünü aşan yük yükleme, zararlı yiyecek içecek verme" gibi suçları işleyenlerin peşini bırakmıyor.

    Ekipler, "Trafikte hayvana çarpıp yardım etmeme, işkence, eziyet, zarar verme, bakımlarını ihmal etme, hayvanların dövüştürülmesiyle kumar oynama ve oynatma, tehlike arz eden hayvanları üretme, ülkeye sokma" suçlarına da müdahale ediyor.



    Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Büro Amiri Komiser Kadriye Bilir de örnek bir davranışta bulundu. İlçede hayvancılık yapan bir vatandaşın  3 büyükbaş hayvanı kayboldu. Bilir, hayvanları bularak bir gece boyunca, bir daha kaybolmamaları için de kendi ikametinin bahçesinde onlara baktı.



    Komiser Bilir, görevli ekip arkadaşlarının yardımıyla hayvanları ertesi gün tespit edilen sahibine teslim etti. İneklerin sahibi kısa sürede hayvanlarını bulan ve örnek bir davranışta bulunan Büro Amiri ve ekibine teşekkür etti.

    YORUMLAR

    • 1 Yorum
    • Mahmut gumus
      2 yıl önce
      Valla helal olsun polislerimize okadar cok isleri var ki allah ayaginiza tas degdirmesin